När olyckan är framme

2012-08-06

Så var man tillbaka i den bistra vardagen. Efter några fantastiska dagar på Gotland med allra bästaste Daniel, Alfons, Millan o Annapanna, mycket och god mat och dryck, trevlig utflykter, fint väder, bad i havet och massor av skratt så fick vi landa med en duns. Fick ett telefonsamtal torsdag morgon om att hjärtehästen stod på 3 ben i sin box och inte kunde gå. Jag har tyvärr varit med om det tidigare med Pix då han ena dagen gick in i sin box utan några problem och morgonen därpå stod med en fraktur på ett bakben. Denna gång var det som väl var ingen fraktur även om jag länge trodde det. Ambulatoriska var ut på torsdagen och Sara den ängeln styrde om hela sin arbetsdag för att fixa med Riojan. Vet inte riktigt hur jag ska kunna tacka för det.

Vi kom så hem på fredag kväll och jag gick naturligtvis för att kolla Rioja och tyckte att det såg riktigt illa ut. Hon var ju också ställd på metacam och jag var inte alls säker på att det inte var en fraktur så vi lastade helt enkelt in och gav oss av till Ultuna på kvällen. Väl där röntgade och ultraljudade vi henne allt vi kunde. Som väl var så var jourhavande veterinär en som vanligen arbetar på röntgen och ultraljud så det kändes bra. Vi hittade inget. Frakturer kan ju å andra sidan ta upp till 7 dagar att se på röntgen så lite osäkra var vi trots de fina bilderna. Ultraljudet visade inga skador på ligament eller annat så vi utgår just nu ifrån att hon har stukat armbågsleden riktigt ordentligt. Hon går mycket bättre nu när jag tar ut och går sparsamma turer på stallgången. Mer utflykter än så törs vi inte göra ännu men det ser ut att gå åt rätt håll. Vi satte ut metacamet för att se om hon fick mycket ondare men det fick hon inte så vi har satt in det igen. Jag behandlar henne ett par gånger om dagen, dels massage med arnika liniment och dels med min Warp. Har ju en egen liten maskin med IR-ljus så vi gör vad vi kan.

Hjärtehästen är ju en fantastisk häst på så många sätt och även nu. Hon står snällt och tyst i boxvila och gnäggar lite bara när jag kommer in i stallet men hon är verkligen en mönsterpatient. Tyvärr så är väl höstsäsongen körd så jag behöver nog inte pussla så mycket med att få ihop starter för både Riojan och Russin utan det blir nog Russinet som får knata på under hösten. Det känns ju inte viktigast nu utan viktigast är att hon blir bra och är det något jag har träning på så är det rehab så jag hoppas att jag är världsmästare på det nu så hon blir bra och ridbar snabbt.

Det händer mycket annat i veckan. Dressyrkommittén ska ha möte och vi ska förhoppningsvis få ihop clinicen som vi planerar. Onsdag så kommer Lady att lämna oss och åka till Umeå med sin matte. Det är en himla trevlig häst som jag tror att Karolina kommer att ha mycket roligt med, skojigt! Onsdag flyttar Hummus in! Ska hämta honom på Skråmsta om allt går som det ska. Han kommer dock inte att heta Hummus (den där matten hon kan hitta på namn hon:-)) utan han kommer att döpas till Cruise Time vilket jag tror är ett bättre namn på en tävlingshäst. Oavsett namn ska det bli spännande och roligt att se vad det är för individ. Fredag är det sedan dags för tävling på Russinet. Håller fortfarande på att lägga om ridningen så vi får se hur det går. Tycker att det stundtals på träning känns riktigt, riktigt bra. Satte två serier igår på träns, dels 5 i vart 4:e och dels 5 i vart 3:e utan att rusa. Nu kan vi inte göra det på varje försök vilket vore önskvärt inför tävling men det hänger på mig, hur mycket snurr jag sätter i galoppen och hur avspänd jag kan få henne att vara samtidigt. Ja jag lär mig successivt och det känns bra. Inte säkert att jag får ihop det den här säsongen men kanske till våren:-)

Nu ska jag arbeta lite också.

Ha en skön augustidag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *