När liten blir stor

2014-03-17

Igår var det dags för Wieger igen. Lite tätt på given så här de två första träningarna men nu kommer han å andra sidan inte förrän efter påsk nästa gång! Jag hade från början tre tider men efter smällarna på knät på Humpisen så beslutade jag att endast boka två tider eftersom jag aldrig vet hur många som är friska samtidigt:-). Nu var faktiskt alla friska samma dag men lille Hump har jag ju bara hunnit rida sådär 4-5 gånger de senaste 3 veckorna så han fick stå över själva träningen. Började med Rioja och jag måste säga att det fungerar så himla bra med Wieger och henne. Han lyckas få mig att jobba så mycket mindre och hon blir så het så det blir en jättebra kombo. Hon är ju in grunden lite flegmatisk och behöver bli mer elektrisk och han lyckas verkligen med att få mig att göra mindre så hon kan göra mer. Hon kämpade under passet. Hon surade inget och försökte t o m i galoppiruetter. Det svåra bytet funkade mycket bättre i bak än tidigare. Nu blir hon lite före i bak men kommer igenom väldigt bra. Jag behöver hitta ärligare eftergift i vänstertygeln så att jag inte kompenserar med att hålla i höger så ska det nog lösa sig. Hur som helst hon FLÖG fram. Nu när hon är lätt i kroppen så blir hon verkligen en racer. Wieger sa det också att han tyckte att hon såg ut som en riktigt modern sporthäst så alla var nöjda.

När det gäller Russinet så är vi inte riktigt lika eniga:-) Jag behöver verkligen har speedcontrol på henne vilket innebär att om hon inte tar förhållningar så måste jag kunna få ”nypa till” henne. Det vill inte Wieger så jag tillämpar taktiken att göra det bakom ryggen på honom:-) Då blir hon fin, han blir nöjd och jag också så att jag inte får henne i händerna. Till skillnad från Rioja så är ju inte Russin det minsta flegmatisk utan snarare tvärt om. Gjorde en jättefin vänsterpiruett och en ok höger och några bra serier så på det stora hela så var vi alla nöjda.

Tänkte passa på när det var andra hästar i ridhuset att miljöträna lille Humpen en sväng. Så vi sadlade på och så tog Daniel ut honom i ridhuset. Jösses så upphetsad han blev, han t o m reste sig när Daniel gick med honom. Därefter dansade han runt i någon form av passage i 10 minuter innan han lugnade ner sig. Eftersom mamman är en hyfsat tuff ryttare så svingade hon sig upp på yrvädret som då hade två hästar vara en VIT att titta på. De sprang både mot och ifrån honom och han hade fullt sjå att sortera vad som var vad. Han skötte sig ändå riktigt bra, det är ju inte så lätt när man ständigt är i skyddad verkstad och enda sällskapet i ridhuset är hästar man känner så det var nyttigt. Till slut slappnade han av så vi kunde jobba lite också och då tog bensinen slut:-) Jag liten ska bli stor så småningom. Roligast var nog ändå Wiegers reaktion när han kom in i ridhuset. Han tyckte att han blivit jättefin och ”hästig” vilket jag också tycker. Snygg modell, fin hals, vackert huvud och som han säger en riktigt bra karaktär. Han gillar honom skarpt och hoppas och tror att vi ska kunna utveckla honom till något bra. Det som är viktigt är ju att huvudet är med och det tycker jag verkligen att han har. Därtill är hans galopp riktigt bra och balanserad och det fungerade utmärkt att jobba den trots spänning och andra hästar igår. Så lille Humpen får betyget A+ för gårdagens uppvisning!

Idag är det inte längre vår utan det faller tumvantar utanför fönstret, som väl är så vet man ju att det kommer att gå över men en minidepression kan man ändå få av dessa bakslag. Som tur är har jag inte planerat in några tävlingar på en stund förutom att jag nästa helg tänkte rida en programridning med Russin för att komma igång lite.

Ha nu en riktigt bra måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *