Mystiskt

2010-08-26

Det händer ibland lite mystiska saker på landet. Det kom jag att tänka på nu när det är äppeltider dvs jag försöker plocka fallfrukten och ge till våra fyrbeningar.

Förra året var jag med om något jättemärkligt. Jag hade köpt morötter och lagt i en korg i foderkammaren. Ett par dagar senare var alla morötter borta. Jag tyckte det var lite underligt och tänkte att nu har nog tjejerna blivit väldigt givmilda och unnat sina bästisar mycket gott. Lätt irriterad skrev jag på vår tavla att morötterna inte direkt var någon allmän egendom. Därefter köpte jag ånyo morötter (6 kg) och la i korgen. Morgonen därpå knatade jag som vanligt ned för morgonfodring runt kl 06.00. Gick in i foderkammaren och slängde en blick på korgen, den var TOM!!! Då menar jag TOM dvs inte så mycket som ett skal eller blast kvar. Jag insåg då att jag fick göra avbön till tjejerna för ingen av dem hade ens en minsta orange ton i huden.

Mysteriet berättade jag om hos kunder och vänner. Alla var helt uppslukade av att kunna lösa mysteriet. Webbkameror, sand för att följa spår, larmanordningar ja det var faktiskt ingen hejd på alla förslag jag fick. Själv valde jag att låsa in morötterna i sadelkammaren (enklast så).

Nu kom jag på detta för att jag har lagt äpplena i samma korg och hittills verkar ingen ha utvecklat en glupande aptit på äpplen. Eller så beror det på Magnus!! I och med att han stundtals huserar i vår foderkammare så verkar i alla fall alla svalor ha försvunnit men äpplena de är kvar…….

 Magnus Uggla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *