Morgonstund

2015-04-22

Ibland känner jag mig helt enkelt priviligierad:-) Jag har ett jobb som (ibland) är ganska flexibelt och det innebär att jag ibland kan vända på dagarna. Idag var en sådan dag. Jag kommer att vara i Stockholm och jobba i eftermiddag/kväll vilket innebar att jag gjorde alla mina stallaktiviteter imorse.

Att få börja dagen med att kl 7 sitta till häst i morgonsolen på utebanan och höra fåglar och se hur allt knoppas och bara väntar på att brista är verkligen helt fantastiskt! Att vi därtill gjorde ett riktigt bra pass Humpisen och jag blev liksom grädde på moset. Jag var så positiv och glad när jag ridit honom så jag tog Riojan av bara farten. Hon var fantastisk, pigg och alert. Idag fungerade t o m bytena på diagonal åt det svåra hållet så nu vädrar matte verkligen morgonluft:-)

Efter dessa två fina ritter så gick stallet av bara farten och kl 11.20 satt jag vid min dator, nyduschad och började jobba.

Jag hann också notera att häggen snart slår ut liksom alla blad på syrenen. Kaprifolen har kommit riktigt långt liksom flädern. Den här tiden på året måste vara min i särklass stående favorit. Naturen är fortfarande så ”ren” den är liksom lite avskalad och påver. Jag är glad att det är ganska kalla nätter så att hela knoppandet drar ut på tiden så man verkligen hinner se och uppleva det.

Upptäckte i helgen att violerna i rabatten verkligen hade gått ”bananas” och nu är de väl snart på upphällningen men då är de ersatta av snödroppar och sedan kommer tulpanerna.

Ja imorse lyckades jag verkligen med att vara som en ”hund” dvs i nuet och det mår man verkligen jättebra av!

Att bo på landet den här tiden på året, att ha ett jobb som ger utrymme ibland för att njuta av det är verkligen ett privilegium. Jag ska försöka komma ihåg det de där midvinterkvällarna när inget ljus siktas på mååååånga timmar!

Önskar er alla en härlig dag i vårsolen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *