Men seriöst!!??

2013-02-22

Jaha så var röntgen gjord igen. Hon läker ff även om man ser sprickan så den finns ff där. Själv är jag ju ingen veterinär så jag har svårt att avgöra hur ”bra” det ser ut. Hur som helst så var nu planen att hon ska promenera 10 min per dag och öka upp till 20-30 minuter fram till den 11 mars och så röntgar vi igen. Är lite osäker på själva planen då det är olika bud beroende på vem man pratar med. Jag ska försöka reda ut det och återkommer med någon form av resultat så småningom, svårt är det i alla fall att vara hästägare ibland!! Nu till den stora dagen, att ta ut Russinet ur stallet. Seriöst hur svårt kan det vara? JÄTTE!! Daniel (min klippa) tog med sig djuret ut i ridhuset och hon frustade och travade snabbt med sina bakben (FY) men var inte alltför upphetsad, till en början, hon lyckades nog faktiskt t o m skritta en så där 5-6 steg i taget och nosa i marken samtidigt. Sedan blev det värre och faktiskt lite värre. Sedan kom Stina in, tjoho en katt som klättrar uppför väggarna och sitter ovanför dörren där vi skulle försöka baxa ut Russinet. Då fick Russinet lite spel. Ska säga till hennes försvar att det hade kunnat varit mycket värre och hon undvek att hoppa på bakbenen men att säga att vi skrittat 10 minuter vore ju lögn. Jag for in i stallet och ropade på Stina så att hon sprang in i foderkammaren och sedan stallet så att vi i alla fall skulle kunna få ut Russinet från ridhuset.

Ja jag har inget stort hopp om att det ska vara så himla mycket lugnare idag men å andra sidan hade jag inte förväntat mig det heller, det är ju Russinet! Hon tyckte i alla fall att det var SÅ himla roligt att få bryta sin boxvila. Matte skulle i sådana här lägen önska att hon var lite mer lik sin syster så att hon kan sköta sin konvalescens på ett lite lugnare sätt. När hon kom in så var hon lugn och faktiskt t o m trött och ställde sig och sov i hörnet i boxen. Tänk så lite som behövs för att rubba hennes cirklar, hjärtat då. Man kan i alla fall säga att det är en pigg och rask 16-åring!

Riojan börjar bli sig lik igen fast lite bättre. Låsningarna i halsen släpper mer och mer och hon känns rörligare och mer energisk. Har tömkört henne ett par dagar och igår red jag ett pass. Hon är högre i formen med god energi. Jag tror att hon har ganska jobbigt när hn ska upp ett knäpp i formen och liksom lyfta sin framdel lite till med hals och huvud. Hon har lätt att hamna lite framlänges och bli luftig i gången men långsam. Så arbetet nu har koncentrerats på att få henne att bära högre, vara mer framför mig och mycket kvickar i fötterna. Det ser mycket bättre ut när jag tömkör då hon annars har en tendens att vilja ”ligga på ridhusbotten” om ni förstår vad jag menar. I ridningen igår koncentrerade jag mig på att få snabba reaktioner först i skritt (jättesvårt) och sedan i trav (inte lika svårt) och i galoppen (lite svårt). I traven red jag som vanligt tempoväxlingar och sedan ganska mycket vända upp på medellinjen utan att hon ”faller ihop” i svängen utan nästan ökar i vändningen upp. Därefter snälla diagonalslutor med kvicka fötter och samma sak i galoppen. Hon kändes verkligen jättefin och hon blev inte heller lika trött som tidigare så jag hoppas att vi nu är på G. Provade ett ”svårt” byte och har själv kommit underfund med att när jag inte riktigt får igenom vänstersidan så blir jag väldigt ”snäll” i vänster tygel vilket hon utnyttjar och kickar i det bytet. Nu hade jag henne framför mig och ärligt i vänsterhanden, hon bytte fint på hjälpen, kickade inte men blev hög. Det är ändå ett steg i rätt riktning så jag tror det är som jag sagt hela tiden, kvaliteten på galoppen och eftergivenheten i vänstersidan måste finnas där för att bytet ska bli bra. Nu får hon vila idag, rider ett pass imorgon och sedan är det dags för Wieger på söndag.

Ska se om jag tar ut den lille humpepumpen istället ikväll, han hinns inte riktigt med under veckorna men jag ser fram emot att det snart ska vara vår med ljusa kvällar och att man ska kunna rida på utebanan då blir det något annat. Tur att han är så snäll! Sa här i veckan att han är den ultimata unghästen för någon som skulle ha sin första unghäst eftersom han är så mild och förtroendefull. Vi hoppas att han fortsätter så.

Nu ska veckans arbete avslutas innan helgbestyren börjar. Jag hoppas på lite mer energi allteftersom ljuset återvänder, det jag saknar mest just nu är nog solen!

Ha en riktigt skön helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *