Mat?!

2011-02-07

Det är väl lika bra att erkänna direkt, jag är verkligen inte bäst på mat. Ja då menar jag egentligen inte att laga för där får jag faktiskt till det emellanåt, utan det är nog det där dagliga ätandet som är mitt problem. Ja jag har väl inga större problem att äta mat men att man varevigaste dag ska komma på något som man vill äta tycker jag känns himla trist. Annat är det med hästarna, de får samma mat varje dag i princip året runt och de verkar helt nöjda med det. Vet inte om jag skulle uppskatta t ex korv storganoff varje dag året runt.

I helgen har vi ätit kyckling i olika former, gott absolut. Vad hände då idag? Jo hjärnan hade fastnat på kyckling och ingen kyckling fanns, total idétorka! Jag skulle verkligen uppskatta om man kunde finna ett litet lunchpiller som löste det dagliga. Det skulle ge tillräckligt mycket energi och mättnadskänsla för att man skulle fixa vardagens. Detta är inte i första hand för att spara tid (även om det vore en bonus) utan mer för att det är så hjärtinnerligt tråkigt att hitta på nåt att äta. Man kanske skulle köpa tjänsten? Det finns ju faktiskt dem som fixar sådant idag, då uppstår väl problemet att när torsdagen kommer och det blir pannkakor så vill man inte ha pannkakor just den torsdagen! Ja för lite ”tyckmycken” kan man ju vara ibland.

Imorgon ska jag åka tåg till Skellefteå, det blir lite spännande för jag kan inte påminna mig om att jag åkt nattåg tidigare. Det är väl inte själva åka tåg som blir spännande utan mer om man kommer fram och hem som tänkt. Oddsen denna vinter har ju inte varit något vidare för SJ så det skulle nästan vara spännande med en vadslagning.

Nu är det bara en vecka kvar till  dess att Wieger kommer. Spännande förstås även om jag har lite dåligt samvete att jag inte tragglat byten med hjärtehästen. Det beror mest på att jag tycker att jag behöver bättre galoppkvalitet. Däremot har jag verkligen tränat seriebyten med Russinet i alla fall ett par pass. Det börjar ramla på plats nu och vi kan starta serien både ifrån vänster och höger galopp. Tidigare var det nästan omöjligt ifrån höger men det verkar ha släppt och de enstaka bytena sitter som en smäck så där har jag i alla fall gjort min hemläxa. 1 av 2 är väl inte så tokigt! Får väl komma på någon bra förklaring som jag hoppas att han nöjer sig med:-).

Ja det är väl lika bra att jag nu börjar skissa på resten av veckans mat, blir bra att åka bort för då slipper jag det problemet i alla fall en dag denna vecka.

Må gott och grankott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *