Man vänjer sig

2014-08-04

Värmerekord idag?? Ja kanske men faktum är att jag tycker att man nu vant sig vid värmen:-) Man är liksom van att vara så där lagom kladdig över hela kroppen mest hela tiden. I huset har vi luftvärmepumpar och dessa kan vi ställa om på kyla så att man får en dräglig temperatur att sova i. Igår kväll var vi iväg till en kompis och jag var moraliskt stöd när hon skulle sitta upp på sin fina 4 åring. Det gick jättebra och sedan firade vi det med lite grillning. När vi åkte hem vid 22.30 så var det ff 24 grader varmt ute. Helt otroligt!! Det får gärna fortsätta för min del, vem skulle inte vilja ha sådär 20 grader i oktober:-)

Kampen om Humpens fötter fortsätter. Just nu leder matten vilket innebär att hans skor sitter på och han går med tofflor utanpå jämt! Förutom när jag rider, då har han vanliga boots. Satt upp på honom igen igår efter ytterligare en veckas ofrivilligt vilande., Han kändes faktiskt riktigt bra?! Lite stum i höger sida och lite ”hängande” på vänster tygel till att börja med men det blev bättre när jag fick höger bak mer inunder honom. Tjejerna reds igår morse också. Jag tog min andra tur på Russinet. Hon känns helt ok, ganska jämn och fakiskt väldigt ”Russin”, det man märker är att hon tappat lite flås och stuns på dessa tre månader. Man ska väl också lägga till att det är 30 grader varmt så blir det ju en dimension till:-) Jag tror att hon om några veckor kommer att kännas mer ”trimmad”. Riojan jobbar på och gjorde ett fint pass med Daniel igår. Hon hade en ”bra” dag dvs hon var inte sur någongång. Passen jag ridit innan har också varit jättebra. Lite ”snigel på tjärad bräda” i början men när hon kommit igång så flyger hon fram. Nu verkar vi också börja komma åt det svåra bytet. Hon har gjort något fint rent byte åt svåra håller varje pass den senaste tiden. Och matten som försöker vara smart slutar när hon gjort det. Vi får se om det blir en vinnande taktik.

Idag kommer Jimmy sadeldoktorn till mig så ska vi se om vi kan hitta något annat alternativ till sadel på Humpisen. Sadeln ligger bra på honom men jag eller rättare sagt min piriformismuskel trivs inte med den. Efter varje pass så är muskeln jättetrött och jätteirriterad. I de andra sadlarna som inte är ”open seat” så får liksom muskeln lite mer stöttning och behöver inte anstränga sig så mycket.

Nåväl viktigast är i alla fall att sadeln ligger bra på hästen:-)

Nu ska jag ägna mig åt lite produktivt arbete.

Ha en skön rekordvärmedag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *