Mål och vilja

2011-01-19

Det är inget ovanligt för mig att målformulera. Det gör jag mest hela tiden såväl privat som i jobbet så det faller sig helt naturligt. Jag tittade en sväng på handbolls VM igår kväll och kom på mig själv med att säga ”man måste ju vilja göra mål också”. Det gjorde att jag osökt tänkte på träningen för Wieger dagen innan som hojtade till mig ”du måste VILJA byt också annars går det ju inte!”. Så rätt han har. Jag funderade en stund över varför det kändes så svårt där i min ”talanglösa” stund och kom så här i efterhand på att mitt mål för träningen den här gången hade verkligen inte fokus byten. Det låter ju kanske märkligt men eftersom varje pass har ett mål och ett syfte så blir det ju direkt fel när min målsättning ligger lägre än den som håller träningen. Det kan verkligen vara precis så enkelt. Om jag inte själv har satt målet så känns det nog inte helt realistiskt och viljan finns inte där heller.

Nu är det en annan sak till nästa gång då jag själv hoppat på målet som sattes tillsammans med Wieger. Jag slipper bli överrumplad om han då inte helt plötsligt skriker ”4-tempies”, då kommer vi nog att krocka med ambition, mål och vilja igen är jag rädd:)

Viljan har funnits där hela tiden, dock har jag inte själv trott på att jag skulle komma till rätta med hjärtehästen. Nu verkar hon må bra och roligare än så här har det inte varit. Jag t o m tittar efter tävlingar med henne nu. Det känns verkligen overkligt eftersom jag så sent som i augusti faktiskt mentalt hade skrivit av henne och snuddade vid tanken på att ta bort henne. Så glad jag är att vi är här idag! Hur det sedan blir och om det håller vet jag inte men just nu vågar jag både tro och hoppas OCH vilja OCH sätta mål!

Fick Russinets nya kandar i posten igår! Hurra nu kanske hon kan slippa gå med ett marsvin på snoken hädanefter. Jag hoppas verkligen jag har hittat ett som inte ger henne skav för det är så himla jobbigt med allt ”muffande och puffande”. Ska prova in det idag och se hur det funkar.

Nu ska jag och Lina triimma lilla Hulda, hon blir nog kvar denna vecka och sedan får hon åka hem en stund och ev komma tillbaka en sväng i vår.

Idag tänker jag mycket på en av mina vänner och håller tummar och tår för henne och för familjen, skickar massor av kärlek, hopp och VILJA till dig!

Vi hörs senare!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *