Long time

2015-08-03

Ja då har det gått en månad utan någon aktivitet på denna blogg:-) Men aktivitet har det varit ändå kan jag säga. Vi har underhållsprojekt på gång på gården som har sysselsatt oss morgon till kväll så vi har inte legat på latsidan direkt:-) Jag har de senaste tre veckorna målat panel och renoverat en så där 21 fönster. Visste inte att jag var en sån hejare på att kitta fönster men övning ger ju färdighet säger de och det är nog sant. Kanske ska växla karriär och bli målare på ålderns höst:-)

Vi har hunnit med en vecka i Falsterbo tillsammans med goda vänner och fick ett extra tillskott i ett par dagar detta år. Det var jätteroligt! Att sedan Falsterbo visade sig från sin bättre sida just de dagarna var ju en evinnerlig tur. Vi hade allt väder där i år. Både sol och bad och även storm och regn vilket är det värsta jag upplevt i Falsterbo på alla dessa år. Men hur som helst så hade vi det trevligt som vanligt och många fina hästar fick vi se. Äta och dricka gott fick vi också så det gick verkligen ingen nöd på oss.

Väl hemma så började arbetslägret med att rensa allt gräs och växtlighet som vuxit på alla ställen inklusive där det inte ska. Så jag ägnade en dag åt att köra trimmer, riva slita och jobba fysiskt på alla de sätt. Det gjorde att jag hade träningsvärk i ett par dagar och det dröjer nog till dess att jag tar fram trimmern igen. Nu är det ganska under kontroll i alla fall så det kan nog vänta till nästa år. Har växlat mellan arbetsläger och sitta i en solstol. Det har varit riktigt bra arbetsväder och när det växlar med lite sol så blir det optimalt.

För hästarnas del så har nog den här sommaren varit att föredra framför förra när det var så varmt och torrt. De är fina i hullet så det begränsade betandet har gjort dem gott och vi har ridit och trimmat en del under de senaste veckorna också. Jag känner mig piggare än jag gjorde precis innan semestern så den har nog gjort gott även om det varit fulla dagar. Mycket har i alla fall blivit gjort och det kommer att kännas bra när hösten kommer och man inte är så sugen på att hålla på utomhus.

Humpen gör framsteg hela tiden och har hittat en annan balans i sin kropp så det går åt rätt håll. Denna sommar har han också behållt skorna på fötterna vilket är en förutsättning för att det ska gå att fortsätta med utbildning. Russinet är mycket fräschare än hon var under våren och de senaste dagarna har vi återfunnit den bortappade mellantraven! Riojan har jag bara ridit ett par gånger, resten har Daniel skött. De pass jag suttit på henne har varit magiska så det kanske är så att jag inte ska trimma henne så mycket:-) Hon verkar må bra av den varierande träning som blir med att galoppera fort, fort och bara samla ibland.

Nåväl ett litet livstecken tänkte jag att jag skulle lämna nu när jag är tillbaka vid tangenterna. Börjar min arbetsvecka idag, det syns väl på vädret om inte annat:-)

Ha det gott!

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *