Ljuv musik

2011-09-22

Det skulle vi kunna tro att vi får nu i stallet när Bethooven flyttat in! Han gnäggar dock inga symfonier och gnäggar faktiskt inte något speciellt alls. Han kom igår och är en trevlig och lugn bekantskap som verkar ha boat in sig utan några större problem. Släppte honom med de andra killarna i morse och det gick lugnt och städat till. Nu hoppas vi att hans och hans matte ska trivas här och snart vara i full gång och ute på tävlingsbanorna!

Ja tävlingsbanorna ja, ingen tävling i helgen och det är lika så gott eftersom jag liksom tappat lite luft här i veckan. Det blir ofta så för mig i alla fall när man har haft en ”målgång”. Man sätter upp mål, satsar mot dem och när man når dem så blir det liksom lite tomt. Man kan ju inte ständigt och jämt ha målgång det säger sig självt. Jag tycker att jag upplever det ganska lika i jobbet och där är det också ganska ofta målgång på olika saker. Om man sedan ska hitta det där drivet i steget och motivationen måste man få en liten stund till återhämtning och reflektion för att kunna sätta upp nya mål som man ska springa mot. Så jag tror att det var klokt att ”avboka” ytterligare ett stort mål och debut just denna helg.

Har en förkylning som inte blir något riktigt av. Mår inte jättedåligt men mår inte heller helt ok. Jag känner att immunförsvaret jobbar hårt så jag hoppas att det vinner över detta virus. Wieger fick rida Russin i måndags och sedan fick hon vila tisdag för att jag sedan satt upp igår. Ja, jag bara skrattade lite lätt, tänk så enkelt det kan vara att rida ibland! Det är inte det att hon blir så himla annorlunda utan det är mer att det blir så tydligt vad Wieger är ute efter när han ridit hästen. Den är lite mer reaktiv, lite mjukare, lite lättare och på bettet. Ja allt är liksom lite enklare. Hon såg jättefin ut när hand red och han lattjade runt och gjorde lite serier, piruetter och allmänt ”flashade” runt. Han var nöjd och jag var nöjd för hon såg verkligen helt fräsch ut. Återstår bara för mig att försöka ”konservera” känslan i henne och i mig så jag kan träna på samma sätt hela tiden fram till nästa gång. Gjorde lite byten igår och nu fick jag dem att fungera igen så jag hoppas att det var en temporär svacka.

Riojan får också träna byten nu, har legat lite lågt med det eftersom jag hade min sista kvaltävling och hon började ladda lite på korta diagonaler för hon väntade på byte. Det hade inte varit så bra inför starten så därför la jag ner bytena. Men eftersom målet (ni ser jag har hunnit sätta ett nytt!:-)) är MsvB till våren så kommer vi att lägga in mycket bytesträning under höst och vinter. Vi får se om det blir någon mer start med henne under hösten men jag tror inte det.

Nu måste jag kila! Ha en bra dag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *