Livet är gott

2013-04-29

Faktum är att det är längesedan jag riktigt kände så. Nu tittar jag ut genom fönstret och ser alla hästar i hagen och grusytorna är rena och fina igen. Ja en saknas ju förstås och det är Candy som nu åkt till sina nya ägare och bor på Wallstanäs. Vi hoppas att smulan ska trivas där. Utöver det så är dyngstacken tömd. det är alltid en trevlig händelse, överblivet hö är rensat ifrån foderladan, jag har som sagt börjat rida Russinet igen och lite mer energi finns i kroppen då det är ljusa långa dagar. I helgen var jag så himla nöjd med Rioja och när vi kom hem lagade vi god middag, risotto med en variant av frikadeller i god sås. Till detta något glas chablis och ja livet var gott.

Igår var det också fint väder, passade på att fixa ridhuset, krattade och saltade lite, därefter ridning på Russinet och tömkörde Humpen. Tror jag inte minsann att den lilla faktiskt har lite humör:-). Har tömkört honom på utebanan de sista gångerna och kommit till mer arbete. Det är något han tycker är liiite överskattat. Han kan både krumma, hoppa iväg och försöka byta varv när det beger sig. Ganska enkel är han dock och faktum är att jag tror att det gömmer sig mer trav i honom än vad jag trott. De senaste gångerna när jag tömkört så har han börjat komma igenom sina sidor och vips så börjar han trava som en ”riktig” häst. Ja lite mer jobb på töm för att få loss kroppen mer och hitta mer balans tror jag är grejen.

Måste också passa på att gratta Lotta och Kaprifolen som gjorde en så fin prestation i Storvik också. Lotta blev 7a ett par utanför placering i MsvA1. Jätteroligt att det funkade och att de är på gång igen efter allt skadeelände. Om det hade delats ut några ”sympatipoäng” i helgen så borde jag och Lotta fått dem som har haft så trassligt med hästarna under längre tid. Då hade vi definitivt haft rosetter med oss hem:-)

Nu ska vi på det igen på onsdag, jag rider en MsvB2 till och Lotta ska rida en StGeorg. Vi ska passa på att trimma lite nu på morgonen. Måste också nämna att jag har så härliga ”klubbisar”. Fick meddelander på FB där några passar på att gratulera till fin prestation i helgen. Det tycker jag är så himla roligt! Vet inte att jag varit med i en klubb tidigare där man peppar varandra och passar på att vara positiv när man kan. Jättekul och det värmer verkligen! Det pågår ju ett ”slogan” arbete för UDS och mitt bidrag får nog bli ”Klubbissar i med och motgång”:-)

Sista april imorgon. Finns många minnen från just den helgen och alla mina år i Uppsala. Nu bor jag ju på landet så jag märker ju inte av ”stöket” inne i stan. Det var roliga tider men nu känner jag att det inte längre finns så mycket spring i benen för att rusa i backen och i champagnegalopp:-) Hoppas att alla de som ändå deltar får lika roligt och lika många glada minnen att sitta och vara nostalgiska över om några år.

Nu ska jag gå ut och trimma lite

Ha en skön vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *