Liten tomte tittar ut…

 

2013-12-15

Ja egentligen ska man väl skämmas när man är så himla dålig att uppdatera MEN det har verkligen inte funnits tid. Jag har jobbat som en slav och gör ff vilket nog gör att det fortsättningsvis också kommer att vara ganska låg aktivitet på denna sida. Hur som helst det har ju hunnit hända lite sedan sista antar jag. Jag har varit på Globen en hel dag och dessutom haft det årliga finfrämmandet vilket alltid är så underbart härligt! Många skratt och roliga hästhistorier bland en massa ”tanter” av skiftande åldrar som har roliga historier i massor på lager. Härligt härligt säger jag bara.

Ridit har jag gjort om än sparsamt. Russin mår bra (peppar,peppar) och har dessutom varit fin trots sin lurvighet. Humpe skadade sig i hagen när Fighter hängde på honom så han har stått i två veckor nu. Han var riktigt ordentligt halt på höger bak och hade puls. Sedan la sig pulsen och han såg lite bättre ut förra helgen. Idag tog jag ut honom på lina igen för att se och han var ok i vänster varv, bytte till höger, då var han så halt att han nästan ramlade i 4-5 steg. Jag fortsatte longera och successivt blev han bättre och bättre. Så till slut hade han värmt ur det helt och såg jättefin ut. Det innebär mest troligt att det är muskulärt och att han sträckt sig på något vis så nu blir melodin att han ska longeras i ett antal dagar för att få rörelse på musklerna så får vi se hur det blir.

Rioja har varit inne på skolan och gjort sina prover. Hon skötte sig som ett A-barn kan jag tillägga, hmpff hon är en riktig ögontjänare den där:-) Det som är negativt är att hon är insulinresistent och går nu på strikt kost. Det som är positivt är att med den omlagda kosten så har hon svarat jättebra. De värden som låg på 1300 tidigare har nu gått ner till 570 och ”normalvärdet” där de inte riktigt kan bestämma om de är insulinresistenta eller inte är mellan 300-700 så ja det har helt tydligt haft effekt. Nu håller vi tummarna att hon ska bli bra, att hennes leder slutar ömma och att vi helt enkelt ska kunna få henne i trim igen. Hon promeneras nu för hand och i nästa vecka ska vi börja uppsuttet. Tänkte vänta till hovis varit här och skott om henne.

Vad har vi mer gjort, jo vi har firat vår första bröllopsdag! Tänk att ett år kan gå så fort! Ja jag vet inte om det gick så fort för att vi hade så roligt direkt:-) Jo det har vi också haft även om det varit mer än struligt med hästarna i år. Jag säger som vanligt, NÄSTA år MÅSTE blir bättre. Det var nog allt i uppdatering som jag hann med just nu. Men jag tänkte i alla fall bli lite nostalgisk och droppa några bilder. Det var ju riktigt roligt det där för ett år sedan. Tack alla ni som dessutom kom ihåg vår bröllopsdag, det var ju t o m en utmaning för migWink

Lite pyntat har vi också som tiden kräver, julgrodor i alla former!

Ha en härlig advent!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *