Lite om mycket

2011-01-24

Åsså var det måndag igen. Det är inte klokt hur fort helgerna går! Har haft en bra helg med mycket varierande temperaturer från plus 2 till minus 10! Idag är det runt nollan igen så jag vet inte hur man ska hänga med och klä sig i detta väder. Helgen har bjudit på mycket bra ridning på bägge hästarna. Russinet är lite ”vår-brunstig” dvs helt konstig. Hon blir gärna så i januari och jag tror det beror just på att det blir lite ljusare, något varmare och brunsten är ändå inte riktigt på riktigt. Hon går jättebra och har bra tryck men blir aningens för mycket PÅ så man får passa lite.

Hjärtehästen fortsätter göra fina, fina pass. Det är så härligt och roligt just nu så jag bara håller tummarna varje dag att det forsätter fungera så att hon mår bra. Anna kommer ju till helgen och det passar bra att hon får lite rundsmörjning inför den kommande perioden. Annars har det varit mycket sport i helgen. Ja inte för att jag utövat så himla mycket mer själv men det är ju både skidor och handboll nu på TV. Jag tycker verkligen att det är barnsligt roligt. Jag tror att jag eg är en riktig sportfåne i grunden! Det var ett kortare reklaminslag för något häromkvällen med en bild av en fotbollsspelare och jag sa till Daniel -visst är det Drogbha? Då stirrade han på mig och sa lite avvaktande – Ja?!. Blev du förvånad sa jag? Ja verkligen sa han och tillade – Jens hade fallit i trans och kysst dig för den kunskapen! Då är verkligen inte fotboll min grej, kan tycka det är roligt vid större mästerskap men eg inte annars. Handboll däremot! Ja nu har jag snart kramat sönder min ”handbollstumme” för att hjälpa laget och som de spelat de senaste matcherna! Så himla roligt att se på när det verkligen flyter och när de verkligen går in med hela hjärtat. Det är väl det som krävs om man ska lyckas, hela hjärtat ska vara med oavsett vad man avser att göra annars blir det nog bara halvdant.

Nu lever handbolls VM i allra högsta grad och jag vet inte hur jag ska hinna följa resten. Hade lite lektioner också under helgen. Lilla Hilda som stått här sedan strax efter jul är fortfarande kvar. Det var meningen att hon skulle stå i ca 10 dgr men sedan så blev det snö och sedan halt och sedan kom Lina på att det blir svårt att träna hemma och Hilda behöver lite mer träning så hon har snart stått en månad. Det gör verkligen ingenting för det är roligt att ha både henne och Lina i stallet. Lilla Hilda har också utvecklats jättemycket på denna månad så det är bra att hon får vara kvar lite till för att befästa det vi nu arbetat fram. Hon måste dock åka hem till i mitten av februari då den nya hyresgästen kommer. Så stallet är fullt igen, eller det har det varit sedan strax efter jul men det kommer en mer permanent hyresgäst i februari. Oboy blir ju kvar i någon månad till och sedan är det tänkt att ”åsnan” ska komma hem. Det blir ju jättespännande. Jag tror det blir en bra blandning i valackflocken med två äldre och två yngre förmågor.

Veckan bjuder mycket jobb, träningar och i helgen programridningar. Det märks att det närmar sig tävlingssäsong, ska börja titta efter ett kandar till hjärtehästen, är inte det otroligt efter det att jag funderat på att göra henne till promenadhäst! Ja promenera får hon göra också men då får hon göra det i hagen!

Må så gott och grankott!

Anette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *