Lite mer uppbyggligt

2012-10-15

Nu har jag ältat klart och börjar min uppbygglighetsfas igen:-) Dvs varför håller jag på med detta? Jo dels för att det är så himla roligt att titta ut genom fönstret och se en glad 3 åring springa tokdårning och se en glad 15-åring göra detsamma. Just nu har jag 3 friska hästar (peppar, peppar) och samtliga är glada med stort G!

Jag älskar känslan när vi dansar ihop vilket faktiskt är ganska ofta oavsett om det händer på tävling eller inte. Jag älskar stunderna på morgonen i stallet när alla hästar står lugnt och tuggar hö, vet inte om det finns något mer rogivande än det? Möjligen när smissarna ligger i knät och spinner då:-).

Jag älskar att vara utomhus om jag är klädd för det. Jag har en jättefin gård med fina träningsmöjligheter så jag har det så himla fint förspänt just nu. Jag tycker det är roligt med den nya klubben med flera klubbkompisar som man har kontakt med och som man gläds med i framgång och stöttar i motgång. Det finns en massa saker runt det här hästeriet som är berikande. Det är ju dessa stunder som är flest och mest. Tävlandet är alltid sekundärt på något sätt. Det är lätt att välja bort om man inte orkar, känner för det etc. Tävling är också berikande i de allra flesta fall. Jag gillar tävlingsmomentet också, det ger energi till tränandet så att man inte, som vissa skulle uttrycka det,  ”hamnar i barockridning”. Så ja jag kommer att fortsätta traggla på och vem vet, en vacker dag kanske jag lärt mig den ädla konsten ridning.

Det jag också lärde mig under helgen var att jo voltaren fungerar. Det var en riktig newflash för mig för jag har aldrig tyckt det. Dock provade jag igår när jag kom hem att stryka på lite voltaren på min vänstra sittknöl som jag haft så himla ont i hela veckan. Det är verkligen ett rent helvete att ha ont i sittknälen och att sitta i sadeln. BAD kombo! Hur som helst så känns det faktiskt bättre nu så jag kör väl på får se om det inte ger sig. Hade också skav i mitt högra öga igår, vet inte om linsen var smutsig eller kanske trasig på något sätt men irriterat var det i alla fall. Jag provade då en ny variant, streptocillin i ögat! SUPER, idag är det som nytt. För den som inte vet vad det är så är det spensalva för ko:-) Är en salva som jag har i stallapoteket och som är bra i de fall man får någon lite trickig sårskada typ stick eller tramp, funkar riktigt bra ska jag säga och tydligen också på irriterade ögon. Vet inte vad doktorn skulle säga om det men nu går jag ju inte till dr för detta och det löste sig så det är väl det som är grejen.

Ska fortsätta min uppbygglighet denna vecka med att rida massa bra pass, mycket program och bägge hästarna så ska ni se att jag är på G igen till helgen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *