Lite ljusare

2014-01-24

Generellt sett är det lite ljusare nu. Både ute på dagarna och även på hästfronten tycker jag. Även om jag inte ropar hej riktigt än. Igår var vet och kollade lille Hump och han ser bra ut. Kanske lite svag i höger bak men vi bestämde att jag sätter igång honom nu så får vi kolla igen om ca 4 veckor. Russinet är fortsatt tokmajsa. Varannan dag ungefär, då är det som att ta in en bomb som precis ska brisera. Daniel åkte på en tur för några dagar sedan och jag igen i förrgår. Det är ju inte riktigt klokt att man ska få lite puls när man ska ta in dem från hagen:-). Nåväl det är ju hennes tid på jorden januari. Helt galen blandas med lite konstiga brunster och att ljuset kommer tillbaka. Det brukar dock gå över så att hon ”bara” är sitt normala överaktiva jag:-)

Nu är det ett år sedan frakturen. Inte klokt vad fort det gått. Fantastiskt att det också blev bra och att vi kan få några år till. Vet var också nöjd med hur Rioja ser ut. Hennes fettnacke har minskat otroligt även om hon alltid kommer att ha en del av den kvar. Hon ser nästan lite fullblodsaktig ut nu och hon rör sig som en gud. Klurar lite på hur jag ska träna Humpen nu. Han är ju byggd så som man vill ha dem dvs högställd och lätt i framdelen. Det ger å andra sidan en automatisk belastning på bakknäna och han har dessutom lätt för sig så det kräver nog lite varsamhet.

Ska försöka ta tag i sadelkollandet nu. Det gick ju precis åt skogen innan jul eftersom jag hade så himla mycket att göra. Sedan vilade ju Humpen så jag kom nog av mig men då blir det ju mer eller mindre akut nu förstås. Nåväl det löser sig, det handlar ju bara om tid och pengar:-)

Helgen viks åt lite pyssel tror jag. Får se om jag kan få till någon energi för att börja rensa kläder. Huah det är verkligen trist med stort t men något som känns angeläget.

Till dess får ni ha en bra helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *