Lätt!

2012-01-10

Ja det är väl så Northug brukar uttrycka sig när han spurtat ner sina motståndare oavsett om det handlar om en 5 mil eller annat:-) Jag måste medge att jag gillar faktiskt hans attityd och är riktigt imponerad av hans vinnarskalle men det fick jag bli också av Hellners vinnarskalle nu i slutspurten på Tour de Ski!

Men varför citerar jag nu honom? Jo idag fick jag för första gången på länge ”låna” hjärtehästen! Daniel har ju glatt tagit över sysslan att rida igång henne och gjort det med den äran måste jag säga. Vi hade tänkt att byta hästar någon dag men Russin är så himla laddad för tillfället så hon blir så svår. Bättre då att han får rida en häst som gör honom glad och bygger självförtroende än att sitta på vildhäst som gör att man känner sig misslyckad. Jag tycker ju dessutom att Russin är riktigt rolig nu med sin laddning. I alla fall nu när jag kan göra något bra av den.

Så vad var lätt med hjärtehästen idag, ja allt. Precis allt. Jag travade fram och hon är pigg och på, gjorde lite tempoväxlingar, lätt, gick över och red skolor. De första öppnorna var lite raka men sedan släppte de i sidorna och hon ”flög” fram. Hög form, lätt i framdelen, lätt! Därefter red jag några diagonalslutor, Lätt! Hög och samlad i formen, lätta framben, bra ställning på halsen och fin takt. Lätt!

Red sedan lite galopp, gjorde ett par varv med lite tempoväxlingar, Lätt! Därefter vände jag över och tänkte ”provar ett byte”, misslyckades första gången då hon landade i korsgalopp (svåra bytet) men inget bromsande och inget tjurande utan hon försökte. Galopperade på i höger varv, några tempoväxlingar, red kort diagonal och innan långsidan, byte. Rent, rakt och luftigt i bra tempo, Lätt! saktade av lite och skrittade en liten stund (faktiskt inte lika lätt:-)). Galopperade igen, red in på en diagonal och då blev hon ambitiös och gjorde ett rent och fint byte själv strax innan hjälpen.

Ja ibland är det verkligen så lätt och så roligt. Lite mer kondis, lite mer styrka så kommer det här att bli en riktigt rolig säsong.

Nu är det strax medlemsmöte

Lätt! Wink

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *