Konstigheter

2016-04-18

Efter en ganska lång period av fin utveckling på lille Hump så tog det tvärstopp förra helgen. Då var han helt plötsligt halt på vänster bak. Efter lite klurande så kom vi fram till att det är samma händelse som var för ungefär 3 år sedan. Han får någon form av inflammation i sin vänstra vita bakfot. Jättekonstigt då han gått med sulor först i 1,5 år och sedan nästan 1,5 år utan. Hur som helst det yttrar sig på samma sätt igen. Väldigt varm och öm i hoven, samma område i sulan som verkar påverkad så det som först kan tolkas som en hovbäld är nog något annat. Nu har han ånyo fått sula på den bakfoten och då går han obehindrat även om det syns lite hälta i trav. Så som vanligt är det väl bara att vänta och se vilken utveckling det får.

Russinet tuffar i alla fall på och nu har jag faktiskt t o m tittat ut 3 tävlingar på våren. Jag har ridit henne lite mer nu då de andra inte är ridbara och jag tycker att hon känns väldigt mycket bättre denna vår än de senaste vårarna. Vi hoppas att det håller i sig.

Annars händer det kanske inte så mycket på hästfronten annat än att man börjar vårrusta på gården, drar fram slangar och städar allteftersom. Den riktiga värmen verkar ju utebli men förr eller senare borde det väl vara dags?

Har roat mig med att ånyo fira min 50-årsdag, det kan jag göra hela året rent avWink. Den här gången var vi bjudna på Dryck i Uppsala, jättetrevligt, jättegott och jättemysigt. Det kan jag verkligen tänka mig att göra om. Jag är lyckligt lottad som har så fantastiskt härliga vänner som också delar intresse för mat och dryck så det borgar för att vi kan få till några fler gånger. Annars är väl siktet inställt på årets stora mat och dryckresa dvs Falsterbo. Det dröjer ju en stund ännu men den här tiden så tänker jag ganska ofta och längtansfullt på den veckan. Nåväl det hinner hända en massa saker innan dess förstås både på jobb och fritidsfronten så då är det väl bra om man försöker ta en dag i taget.

En av de svåraste övningarna tycker jag, att vara i nuet och inte fundera så mycket vare sig bakåt eller framåt. Tycker nog ändå att jag stundtals är bättre på det och då infinner sig också en skön känsla av lugn som man gärna försöker stanna i.

Nu måste jag dock lämna nuet och planera lite för resten av dagen så till er andra som möjligen klamrar er fast i nuet, njut av solen!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *