Kanske tävlingssugen?

2015-04-20

Jag ska inte gå så långt att jag ska säga att jag är jättesugen på att tävla men det börjar komma så smått. Det finns några tävlingar jag tittat ut och jag blir så himla besviken när man ser att de har öppnat utan att man haft en möjlighet att bevaka dem. Senast nu stod tävlingen som antagen länge men det stod inte något om när den öppnade så när jag idag upptäckte det så blev jag 10:e reserv. Nåja vi får se vad som händer med det, den är inte förrän i slutet av maj så möjligen faller ett antal ifrån.

I helgen har det varit fantastiskt, speciellt igår. Första dagen då både långkalsonger åkte och mötte shortsen liksom. En stund i solen har gett en sån där härligt ”randig” exteriör men som jag saknat den värmande solen. Det får bli hur randigt som helst det är bara så skönt att få lite solstrålar på kroppen igen. Träning har det varit en del så att jag faktiskt känner det i kroppen idag. Russinet känns mer som sig själv igen så kanske pälsfällningen påverkat henne mer än jag trott. Henne ska jag t o m träna med på torsdag, det ska bli jätteskoj! Rioja har jag också tagit en tur på och det svåra bytet verkar börja lösa sig på riktigt. Hon byter jättefint från förvänd i alla former däremot är det ff lite svårt att göra det bra på korta diagonalen. I serier funkar det bättre? Kanske ngt jag gör?

Lille Humpen har under helgen fått knata på som aldrig förr. Och faktiskt om det inte verkar släppa, mer liksidig, mjukare i överlinjen och med lite mer bukaktivitet så känns det som om vi kommit ett steg längre. Det är dock väldigt jobbigt och Rom byggdes ju inte på en dag och det kommer inte heller Humpisen att göra. Det gäller nog att varva så att man är lite försiktig och inte pressar på ombyggnationen för mycket på en gång.

I lördags hade jag fått fribiljetter till Mattias Alexander Rath, tyvärr hade han inte Tootilas med sig:-) Tänk vad paffa alla hade blivit om han hade haft det! Hur som helst, fina hästar och clinic så där som clinic är, inget nytt egentligen men mer en påminnelse om vissa saker som man tar med sig in i träning. Det är alltid roligt att se fina hästar och bra ridning och en liten utflykt under helgen kan ju också vara trevligt.

Nu stundar en överfull vecka med massa arbeta och förhoppningsvis träning också och så ska jag försöka svälja förtreten om att jag inte hann anmäla mig till tävlingen som jag ville.

 

Ha en skön och solig måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *