Kanske blir sommar?

2015-06-11

Jaha så var vi inne i juni och det är väl inte riktigt sommar ändå? Konstigt hur mycket man kan längta efter sol och värme. Spelar kanske inte så stor roll när man ändå jobbar hela tiden. Har hunnit att tävla igen. Vi styrde kosan mot Hallstavik för att rida en MsvB4. Jag tror inte vare sig jag eller hästen var på topp. Riojan kändes jättefin på framridningen men blev ganska spänd när vi red runt banan, Det är inte så vanligt med henne då hon oftast är ganska opåverkad eller åtminstone ser opåverkad ut. Det gick lite hästar i hagar intill banan och de tog en del uppmärksamhet. När hon blir spänd blir hon lite styv i sidorna så skolorna blev inte som de skulle kunna vara, det grämer mig oftast mest då hon kan göra så fantastiska skolor.

Att det svåra bytet inte skulle fungera denna gång var däremot inte så förvånande då hon skuttade i det första och sedan gjorde nåt omslag mitt i förvända som jag valde att inte försöka rätta. Det innebar att jag fick 0 på ett byte och 4 på det andra. Det blir för många procent att tappa bara påtvå bedömningsgrupper för att det ska bli nåt vettigt resultat. Men så ska det vara tycker jag. I MSvB så är det skolor och byten som ska premieras då det är svårigheten i klassen och sätter man inte dem ska man vare sig kvala eller vara placerad.

Igår gjorde vi ett träningspass med mycket byten och mycket förvänd galopp. Hon blir lite för ambitiös ff när det gäller den förvända och vill gärna lägga in byten från det svåra hållet så vi får se hur det går i helgen. Det är svårt att träna tävling annat än på tävling och ska det sitta på riktigt så måste man också lägga på lite spänningsmoment som tävling innebär och träna på det,. Hur som helst så är hon riktigt pigg just nu och verkar må bra och det är ff viktigast. Tränade också lite serier igår och där är bytena riktigt fina så vem vet vi kanske törs prova ngn MsvA under hösten om hon håller sig frisk.

Russinet tränar på och har blivit lite piggare tycker jag. Tror att pälsfällningen var den stora boven. Har ju ett par starter med henne sent i juni så får vi se i vilken form hon känns. Annars räknar jag ner dag för dag till Falsterbo, ber till högre makter om fantastiskt väder för det behövs verkligen för nu är jag riktigt trött mest hela tiden. Men man biter ihop och kör hela vägen in i kaklet så får man vila v28.

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *