Kan det vara vårtecken?

2011-03-08

Letar vårtecken som en galning måste jag tillstå men några har jag hittat.

– Hästarna fäller ofantliga mängder hår

– Katterna fäller ofantliga mängder hår. En händig person skulle säkert samla ihop allt detta hår och göra något fint av det. Tveksamt om jag har den fallenheten!

– Stona brunstar som tokar och valackarna är lite lagom stirriga.

–  Ljuset är påtagligt vitt och starkt under dagtid och solen går upp mycket tidigare samt sjunker mycket senare dvs mycket längre dagar.

– Temperaturen börjar stabilisera sig runt 0

Ja det är vårtecken oavsett att man tycker att det går långsamt. När dagarna är fina och utan blåst så har vi släppt ut tjejerna ”nakenfisingar”. Det innebär att de står i timtal och kliar varandra. Hett efterlängtat efter en lång vinter i täcken. Ser precis genom fönstret hur en ”galen” O´boy far omkring med gnäggande ston i hagen bredvid. Han försökte rent av springa in i tjejernas hage med Daniel på släp när han skulle gå ut. Så ja det är definitivt vårtecken. Blir nog bra att ”lilla åsnan” får bli kastrerad imorgon. Misstänker att de vaknar också nu när dagarna blir ljusare och stona vaknar till.

Laddar för tävling också! Eller laddar och laddar, försöker samla ihop mig till att inse att tävlingssäsongen ska få sin start. Vi får se hur väder och vind utvecklar sig under veckan men planen är i alla fall att hjärtehästen ska få starta till helgen. Rent otroligt faktiskt, om jag inte missminner mig så hade jag mer eller mindre skrivit av henne i augusti om någon minns vad jag skrev då. Sedan fick jag en ny hovslagare och tränare och sedan dess har hon gått som aldrig förr. En helt otrolig utveckling, jag vet ju inte hur det ter sig på en tävlingbana men det känns ju fantastiskt att ens planera för tävling med tanke på hur det varit. Allt känns inte helt klart och man vill ju alltid ha en stund till att träna, ryggen har verkligen spökat för mycket på mig under höst och vår men jag hoppas att jag är klok nog att avgöra hur mycket träning den tål. Sedan får vi se hur lilla hjärtehästen tar sig an tävlingsmomentet. Hon har ju inte varit ute på någonting sedan förra våren så det blir lite grann att starta om.

Har inte lyckats träna på mina byten sedan förra Wieger träningen dels för att ryggen gick i strejk och dels för att det känns lite olämpligt inför tävling så jag får väl göra en intensivsatsning efter tävlingen:-)

Ha en fortsatt bra vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *