Jiiss(t)es amalia!

2012-03-23

Så kan man nog sammanfatta det hela! Igår var den stora Yoga-dagen. Vi var 12 st plus 2 lärare, stort tack till alla för att ni mangrant kom! Lena och Fredrik ledde oss förnämligt genom de olika övningarna ackompanjerade av ljuv musik och dämpad belysning. Men där och just då slutade ”myset”, i alla fall för mig. Nu kan jag med stor inlevelse förstå profylaxandning! Jag tycker inte det ska behöva vara någon stor sak att sitta med benen i kors på golvet och ”gunga lite” runt, runt men redan där började smärtan. Och vilken smärta sedan. Min underbara vän ryggen och det område som gav det massiva ryggskottet ville verkligen inte gunga vare sig i sidled och framförallt inte runt. Min kära vänsteraxel var verkligen inte på något sätt mer samarbetsvillig kan jag säga. Det var SUPER och jag kan säga att det är verkligen det här jag skulle behöva ägna mig åt 7 dagar per vecka.

Jag misstänker utifrån de lågmälda stön och emellanåt fniss som kom att det inte bara är jag som har de här problemenWink

När vi som bäst låg ihopknölade i någon mystisk position och profylaxandades allt vi kunde hörde man Lena säga ”så slappnar vi av i bäckenet och känner andningen och hur hela bäckenet vidgas och sjunker mot golvet”. Då utbröt lite matta och panikartade småfniss i rummet. Alla som låg där tror jag tänkte samma sak och det var ”slappna av?, sjunka ner mot golvet?, jag är glad om jag överlever de nästkommande 30 sek”.

Nu låter jag nog värre än det var men det är verkligen så att min kropp är gisten och rostig och det måste åtgärdas! Vi fick lite utskrivet material med andningsövningar och olika rörelser som vi kan träna på och så kommer de igen om 3 veckor. Jäklar vad jag ska vara rörlig då!!!

Känner av det i kroppen idag men faktiskt på ett bra sätt. Axlarna gör lite ont men jag tycker att min andning är bättre och kroppen totalt mer avslappnad. Ska bli intressant att se om mina klubbmedlemmar antar denna utmaning och tränar på så får vi se vad det gör för ridningen och för livet i övrigt. Andningsövningarna är verkligen toppen och jag är helt övertygad om att med dessa kan man styra massor av energi och kanalisera den rätt.

Yoga och ridning är en solklar kombination undrar varför jag inte kommit på det tidigare.

Andas djupt i vårsolen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *