Jag vacklar

2012-10-24

Har verkligen jättesvårt att bestämma mig för om jag packar ihop säsongen nu eller om Högbo den 11 nov (brrrr) blir sista starten. Om helgen hade gått jättebra så hade jag nog satt p för säsongen men nu var hon ju ångvält så det känns som om jag skulle vilja ha en start till . Eftersom det är en MsvA i Högbo så är det mest det som lockar. Där tränar jag ff på att rida programmet på tävling så vi behöver så mycket träning som möjligt känns det som. Jag missade ju dessutom den MsvA som var ”hemma” i september p g a hosta så det var länge sedan vi red en MsvA nu. Nåväl jag behöver ju inte bestämma mig förrän den 10:e egentligen:-) Det kan ju vara snöstorm och minus 30 grader och då vet jag vad jag väljer.

Russin har fått vila sedan i söndags, vet inte om hon behövde det eg för hon är mer vild än tam i hagen. Mattes sittknöl behövde vila i alla fall så jag har dels klippt mitt andra ”utegångsfår” dvs Rioja, med livet som insats ska väl tilläggas. Eg går det nästan bättre att klippa än att borsta men det finns ju vissa ställen på kroppen som INTE är SKÖNA! Rioja är Rioja vilket innebär att hon med all önskvärd tydlighet berättar hur det känns. Inte för att jag är så intresserad alla gånger men jag får ju lov att hantera det gudbevars!

Red henne på kandar igår för hon verkade i sånt fullt humör redan på gången så jag kände att jag inte ville ha någon onödig konflikt. Väl på ryggen och i ridhuset kändes hon ok om än lite oriden. Fick igång lite tramp och tränade en hel del övergångar små skrittsteg till piaff/passagesteg. Det är ju hennes grej så det är mest ett bra sätt att få igång henne. Gjorde ett par byten och jag har kommit underfund med vilket problemet är från vänster till höger. Jag har omedvetet (?) varit lite snäll i vänstertygeln och låtit henne länga ut den sidan till bytet vilket innebär att jag tappar bogar och ställning och lösgjordhet inför bytet. Hur bra blir det då? Inte bra alls förstås. Nu arbetar jag mest med att se till att inte armen ”släpper” vilket ger en annan vinkel på hennes kropp och min egen och även om bakdelen kommer högt så känns det som om vi är på väg. Det handlar förmodligen mer om balans än något annat. Det andra bytet går så himla lätt så man skulle kunna tro att det alltid ska vara så.

Försöker hålla barockridningen stången så mycket jag kan. Tror dock att jag har en krypande förkylning i kroppen för jag mår så där konstigt som jag gjorde för några veckor sedan och som inte blev nåt. Vi får se

Ikväll ska vi iväg till UDS, ja djursjukhuset och inte klubben, för att möta den nya klinikledningen och höra om deras syn på vård och kunder. Det ska bli intressant och jag hoppas att det blir en konstruktiv diskussion som leder någonstans. Det är ju fantastiskt att ha så nära till ett djursjukhus som vi har här och det är ju för hemskt att man känner att man måste åka till andra ställen för att få bra vård. Enda gången jag åker till ”Ultuna” är om det är akut. Kan ju bara hoppas att det blir någon form av ändring så kan jag kanske övertygas att anlita deras tjänster.

Lille Hummus skriver jag inte så mycket om känner jag och det beror mest på att han inte gör så mycket. Han har vuxit ganska mycket på dessa snart 3 månader och därtill har han påbörjat vaccinering, hunnit vara halt gånger flera p g a sår och hagkrigsskador. Jag tror det har varit nyttigt för honom att mest bara vara. han springer jättemycket på dagarna och det vet jag inte om han gjort tidigare så mer rörelse och på helt annat underlag och numer också med skor. Ja det har varit en del omställning. Han ska få prova ut en sadel på måndag och sedan ska han ganska snart dras fram ur malpåsen för lite arbete. Återkommer i frågan

Nu lite slutpyssel med dagens arbete.

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *