Jag tror…

2012-02-13

minsann att jag börjar få till det nu! Träning idag för Wieger och vilken superkänsla jag fick på bägge hästarna. Riojan var ju verkligen Riojan och arbetade så fiiiint i traven men även i galoppen idag. Tränade mycket samlad galopp så hon verkligen får sitta och hon gjorde ett superjobb. Gjorde våra ”embryon” till galoppiruetter också och hon kämpade på hela tiden. Sedan gjorde vi lite byten och häger till vänster går riktigt bra, vänster till höger så gör hon gärna ett stort hopp i bak men hon försöker. Det är skillnad mot förut när hon slog på tvärnitar och idag försökte hon inte knäcka nacken på mig heller:-). Jag hade förstås fegat ur lite och satt på kandaret men ändamålen helgar medlen som man säger. Fin, fin häst och jag längtar till att få tävla!

Åsså Russinet. Nu var hon tillbaka och dansade så där fint som Russinet kan. Faktum är också att jag tyckte att jag red henne bra idag. Ja det är verkligen inte varje dag jag tycker det men jag var fokuserad och fick till ”electric” utan att få henne i handen. Hon börjar också bli så mycket starkare i sin samling i traven så det är inte lika svårt längre. Fick t o m en ganska bra diagonalsluta idag. Inte det bästa vi kan meen klart högre lägsta nivå. Ja jag har verkligen inte så mycket att klaga på gällande traven för tillfället. Hon håller den riktigt fint i öppnorna också och jag kan ju bara önska att jag ska kunna få ta med mig denna ut på tävlingsbanorna i vår det skulle verkligen vara så roligt. Sedan jobbade vi galoppen, öka och samla gick fint och jag fastnade inte i handen så hon var lätt. Fick till några riktigt bra ökningar där jag kunde behålla formen hög och uppe och då blev hon mycket luftigare i fram. Sedan in och göra piruetter, jag skulle vilja hinna mer när det gäller detta när jag rider för Wieger. Jag blir lite hastig och tar inte tillbaka tillräckligt och sedan ”snurrar jag runt”. Ja hå hå ja ja vad kan man inte få träna på. Sedan gick vi in på seriebytena och jag vet inte varför jag låser mig???? Gjorde några enkla fina serier i såväl 4or som 3or, ändrade lite på byteshjälpen igen och då blir jag lite för stark för jag tror jag är rädd att hon inte ska ta den. Kontentan är att om jag är avslappnad så blir de fina och om jag spänner mig så gör hon naturligtvis det också. Konstigt va:-)

Hur eller hur så är jag jättenöjd med mina fina hästar och jag är faktiskt riktigt nöjd med mig själv idag också, det är verkligen inte alltid fallet men jag undvek att hamna i stark och låst läge och jag fick mycket beröm av Wieger för att han tycker att jag börjar komma på det. Han gillar hästarna skarpt och tycker de har gjort en stor utveckling under vintern. Jag är glad för det för jag tycker emellanåt att ”vi vilar oss i form” dvs jag har inte ridit riktigt lika mycket som jag tycker att jag borde. Men det verkar fungera för ”flickorna” i alla fall. Daniel måste också få beröm för det är ju han som ridit Riojan lejonparten av de senaste månaderna, stor eloge till det arbete han gjort med henne för hon är verkligen suuuuper att rida.

Nu är det dags att ta sig en dusch och kanske lite mat innan det blir kväller!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *