Jag har tur jag

2013-01-21

Ja kanske inte så där överdrivet men när jag har otur så har jag tur ändåWink. Jag har i alla fall min bästa lilla mamma som ställer upp när det kniper. Jag ska vara borta och jobba både torsdag och fredag och det känns inte riktigt bra att lämna gården och min sjukling så länge. När jag är hemma och jobbar och kanske bara åker på nåt möte så tittar jag ju till dem lite nu och då. Men att just nu vara borta så två hela dagar känns inte riktigt bra i magen. Men då ser ni då kommer kavalleriet! Dvs min lilla mamma och passar hästar och smissar och ser till att de har det bra. Så ni ser även när jag har otur så har jag tur! Tack snälla mamsen!

Ja helgen då, permafrost kan man väl säga eller i alla fall en dag och då tog det i ordentligt. -22 på mätaren på morgonen så det var bara att sätta igång och vara eldvakt under dagen till dess pumparna orkade igång igen. Trodde kanske att de som bokat in träning skulle backa ur men inte, hurtiga som få så kom de in i ridhuset en efter en. Jag hade klätt på mig till oigenkännlighet så det var inte fysiskt möjligt att frysa och det gjorde jag inte heller. Det var trevliga ekipage att jobba med och de tre timmarna gick fort. Själv red jag inte i kylan, Riojan fick springa runt i ridhuset och busa själv så mycket hon hade lust och det hade hon, lite bus och jogg i 20 minuter tyckte hon var lagom. Humpisen var inte så pigg i lördags (desto piggare i fredags) så Daniel passade på att ha gå träning med honom. Han är ju lite bynglig och knuffas gärna och det accepteras inte av någon av oss så lite puts och studs får han lära sig. Igår red jag vid de mer blygsamma minusgraderna och Riojan var jättefin. Longerade Humpis lite och han skötte sig innan han fick springa lite lös i ridhuset. Har inte suttit upp nu då han varit lite för ”krutig” när han stått inne halva dagar.

Har beställt en termokjol, det verkar vara en bra uppfinning säger de som har. Mina spindelben blir gärna kalla när jag sitter och rider även om jag har långkalsonger och ridbyxor.

Tiden går trots allt ganska fort, redan på torsdag ska vi ta stygnen och röntga igen. Ska bli intressant att se hur sprickan ser ut. Såret ser i alla fall jättefint ut så det verkar läka som det ska. Ska passa på att kolla tänderna på Humpis också så jag får se att det inte sitter någon vargtand eller annat ivägen innan jag börjar styra på riktigt.

Nu lite förberedelse för det som kommer i veckan och vi håller alla tummar för att det inte blir en ny permafrostomgång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *