Jag är nog kanske en fegis

2014-01-10

Jag tycker inte själv att jag är speciellt feg när det gäller att hantera tokiga hästar. Jag har viss träning:-) MEN dagar som denna så undrar jag lite…. Tänkte att jag skulle gå ut och ta in dem lite tidigare då det varit så himla tråkigt väder idag. När jag satt på mig jackan och kikar ut genom fönstret så ser jag till min fasa att Russin har kommit igång. Hon springer, jagar Riojan, bockar lite, hoppar på bakbenen lite, gräver lite osv. Det låter kanske inte så farligt och just i hagen så är hon ju inte helt vild men jag vet samtidigt att om jag går ut nu så kan jag få åka på vägen in. Det gäller att vara snabb som en vessla så att man får på henne grimskaftet och sedan hinner få bort grinden innan hon väljer att helt enkelt gå igenom den.

Ja Russinet är lite så där. Ganska olika från dag till dag faktiskt och idag är just en SÅN dag. Suck. Därtill vet jag att när jag väl har fått in henne så har hon eldat upp de andra. Det brukar inte vara någon jättegrej det är bara det att Humpen behöver ju inte någon ytterligare stimulans utan är ganska vild med rodeohopp och lite bakben stå på vägen in. Om Russin dessutom hetsat innan så tror jag inte att det blir bättre.

Idag tänker jag definitivt på den bilden och texten någon la ut på FB för några dagar sedan och som jag tyckte var så bra. ”So you play football? That´s cute”

Ja så känns det verkligen idag. Får väl trösta mig med att jag har nya stövlar med tåhätta vet bara inte om det hjälper när de försöker springa rakt över en.

Nåväl det är väl lika bra att ta tjuren vid hornen (eller stoet vid juvret borde det väl heta??)

Thank god it´s friday!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *