Ja sir ja sir sa Linusida

2014-02-07

Ja det är ett uttryck jag fått ifrån min mamma. Vet faktiskt inte var det kommer ifrån, det måste jag kanske ta reda på. MEN det viktiga är att jag SER! Fantastiskt, underbart!!

Var till optikern igår och provade lite olika saker och fick då med mig progressiva linser hem. Hon sa att antingen funkar de eller så gör de det inte. Inte så mycket man kan göra just med linser som är progressiva, det går inte att titta på olika sätt etc utan antingen så funkar de eller inte. SOM de funkade! Jag har nog inte sett så här bra sedan jag fick mina första linser för närsynthet. Jag vet inte om det hjälpt till att jag haft en lins för kort och en för långt eller om det bara är så att jag och dessa linser är en match. Skit samma faktiskt, huvudsaken är att jag ser och det är så himla skönt. Ett handikapp mindre att bry sig om:-)

Det andra handikappet skulle jag ju röntga i mars. Jag är ganska noggrann med att läsa vad som står på remisser etc så jag blev lite misstänksam när det stod att jag skulle röntga ländrygg. Misstänkte genast att de då inte kommer att röntga höften som ju är mitt största bekymmer. Så jag ringde till röntgen och de bekräftade mina farhågor. Ringde sedan för att försöka få ta i min dr (som jag f ö aldrig träffat). Hon var då på kurs resten av veckan så hon skulle ringa mig tillbaka på måndag. Det innebär att jag först måste få henne att skicka remiss på rätt sak och sedan kommer tiden naturligtvis att flyttas fram. Spelar väl ingen stor roll om jag ändå gått i 7 år på detta sätt men det är ganska irriterande att när man väl kommit fram till en undersökning som jag efterfrågade för 4 månader sedan ändå skickar en remiss som inte kommer att ge något underlag för det största problemet. Hå hå ja ja, det är faktiskt lite lättare med hästvård tycker jag. Där kan man resonera med veterinär om vilka olika behandlingsformer som finns och målet är alltid att hästen ska bli bra och brukbar. Av någon anledning så ser jag inte riktigt sjukvården så. Först ska du BEVISA att det finns ett problem. De undersökningar som kan visa det är inte tillgängliga om du inte först går till sjukgymnast som ska arbeta sig trött och uppgiven och sedan ska du gå på slätröntgen som i mitt fall visade lite fel men troligen inte det som är största bekymret och när alla dessa möjligheter är uttömda så DÅ får du den undersökning som ev kan ge svar. Vad innebär det? Jo flera månader av ytterligare ”lidande” för den som söker. Det känns ibland som om man måste hasa fram, hängandes på en rollator, släpandes ett ben eller nåt för att man verkligen ska TRO att det finns ett problem.

Jag kan säga att om man var elitidrottsman så hade man blivit magnetsröntgad, masserad och sprutad allt i en huj. När det gäller oss vanliga dödliga så känner inte doktorn ens till att det skulle gå att spruta muskulärt. Ja jag inser varför jag ”checkade” ut från sjukvården för många år sedan och hittade andra alternativa vägar att gå. Jag är förfärligt nära nu också men vill gärna ha min magnetröntgen så kanske fler alternativa vägar öppnar sig för behandling. Som det är nu så är det inte så många som vågar hantera mig utan en riktig undersökning vilket jag tycker är seriöst på alla sätt och vis.

Nåväl, under tiden får jag glädjas åt att jag ser som en hök (kanske inte men väldigt nära:-)) och det lagom till OS börjar! Hurra det är verkligen höjdpunkten för oss idrottsnördar som så gärna ser på liggandes i soffan:-):-).

Egen träning då? Jodå igår såg lille Hump riktigt bra ut ända ifrån början så det börjar släppa även i hand högersida. Jag tänker att jag kanske t o m ska sitta upp en sväng i helgen. Han är f ö jättefin på töm och han är verkligen både lättlärd och har lätt för sig. Galoppen är verkligen jättefin och balanserad så det ser lovande ut.

I förrgår fick jag låna min prinsessa och Daniel tog ”tok-majsan”. Min prinsessa dansade fram så fint, lite kärv i vänster sida men det släppte. Gjorde t o m ett byte (det lätta) som var fint och luftigt. Hon fick t o m komma upp i lite ”pump”, det var längesedan och hon blev både extremt pigg och lite svettig. Alltid så fantastiskt att få sitta upp på den hästen. Hon har så himla fina kvaliteter ”rörd”.

Daniel gjorde ett fint pass på tok-majsan som valde att inte ha en tokdag och då är hon riktigt rolig att rida. Så just nu allt gott och vi hoppas att det håller längre än till mars:-)

Nu arbete för att avsluta veckan och sedan hoppas jag på en rolig helg med massa guld och medaljregn!

HEJA SVERIGE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *