Inspiration

2016-07-12

Inspiration har jag fått en hel del efter den senaste veckan där några timmar avnjöts i Falsterbo. Jag har sett en massa kommentarer på FB etc där många ondgör sig över ”våldtäktsridning” övergrepp på hästar etc. Jag förstår inte riktigt kommentarerna. De som tar bilder med sin mobil gör ögonblicksbilder som oftast är ganska dåliga. Alla som fotat vet hur svårt det är att fota hästar i rörelse. Personligen tycker jag att årgångstävlingarna dvs 5-6- och 7 års var bättre än på många år. Jag har varit i Falsterbo under tävlingarna de senaste 15 åren och tycker att jag har en del att jämföra med. Kvaliteten på såväl hästar som ryttare var högre. Tidigare år när det har varit runt 50 startande i 5-års semi så har man sett både det ena och det andra som man verkligen undrar vad de gör där.

När det gäller GP ekipagen är jag kanske inte lika imponerad förutom av några stycken. Det har delvis sin förklaring i att när man sett unghästarna som rids mycket framåt med lätta fräscha gångarter så blir det påtagligt vad hög grad av samling ”förstör”. Man får missförstå mig rätt nu men det finns en befrielse i att se de unga hästarnas positiva tempo och gång i vilket det skulle vara svårt att rida GP rörelser. Det har givetvis sin tjusning men jag är ändock mer förtjust i ungisarna 🙂

Mina fyrbenta har fått några dagars vila när vi varit borta men nu sätter vi igång igen. Russin rids och känns ok men behöver lite ”trimmande” innan det är dags för någon start. Humpe får kämpa på i tömmarna till dess vi är överens om vad yttertömmen betyder. Vi har lite olika uppfattning om yttertömmens betydelse kan jag väl sägaWink. Nu är Humpe ganska envis och försöker köra sin ”skrav” galopp på stället variant medan matte förordar TRAV och gärna med lite framåtläge. Jag tror jag vet vem som kommer att gå vinnande ur den striden med tiden. Matte är begåvad med ganska mycket envishet och tålamod också så när det löser sig så blir även Humpe en vinnare, han har bara inte förstått det riktigt ännu.

När det gäller Rioja så håller vi på och trixar lite med henne och jag är försiktigt positiv. Vill inte skriva om det ännu då jag nästan blir rädd att ”jinxa” det. Återkommer i frågan.

Sommaren rusar på och jag känner mig lite nedstämd över det, skulle gärna ha sommar minst 6månader till! Den här sommaren är det inga stora projekt på gång utan mer vanligt planerat arbete så semester får vi fundera på hur det ska lösas senare.

Nu ska jag återgå till mitt arbete framför skärmen någon timme till och kanske rent av bryta av med att äta lunch!

Allt gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *