Ingen rädder för vargen här

2014-01-27

Eller Russin kanske det skulle stå:-) Den nya lite smalare versionen av Russinet är ELEKTRISK så även idag valde jag att släppa in lite tidigare, redan 15.30. Kanske var tur det för då stod hon och vibrerade vid grinden. Det är en lite lustig företeelse det där för jag känner själv vilket adrenalinpåslag jag får när jag kommer fram till grinden. Det är ju galet att en häst som man haft i 10 år ff kan hålla en så på tårna. Hur som helst, hon dansade hela vägen in i stallet och övriga skulle jag nog mer eller mindre kunna ta i ett knippe. Det är ändock lättare än att hantera EN Russin vissa dagar.

Hon har i alla fall gjort fina pass på sistone. Tror att hennes lite nygamla kroppsform dvs lite mer strömlinjeformad hjälper till. Hon har dessutom kommit på hur man ska göra för att piaffera. Kanske lite för mycket framåt fortfarande men väldig mycket bättre än att göra två steg för att sedan skjuta rakt upp i luften. Nu markerar hon för piaff, som sagt lite mycket framåt och sedan kan hon (om hon får) skjuta ifrån i en fin passageövergång. Det gillar hon, att få skjuta ifrån:-)

Känns i alla fall som att jag har fått till ett par verktyg till för att kontrollera nitroglycerinet. Denna tid i januari brukar hon vara mer eller mindre oridbar, hänga på bettet och rusa allt hon kan i alla övningar. I år har jag mer en känsla av att jag kan göra något av energin och att samlingen blivit så mycket bättre. Kan ha att göra med att jag hittat ”ner” med min vänsterhand och på så sätt kontrollerar vänster bog på ett mycket bättre sätt. Det är sällan hon helt kommer ur ramen och kan göra lite som hon vill (jag får väl igen det idag när jag skriver så här). Idag är det ju en ”glad blåsdag” så då finns ju alla möjligheter att få åka fort och högt oaktat om det är i ridhus eller var man än är. Vi får väl se…

Idag har Jimmy varit ut och kollat sadlarna. Skönt att ha det gjort. Vi stoppade Russins lite för hon har faktiskt gått ner i vikt så vi behövde ”puffa” upp sadeln lite. Riojans behövde vi inte göra något med trots att hon gått ner så mycket i vikt. Hon har väl gått ner på rätt ställen då antar jag:-). Humpens sadel låg precis så illa som jag tyckt. Jag har ju inte ridit i den på ett tag för att jag tyckte att den låg illa (å andra sidan har jag ju knappt suttit på honom på två månader). Han har i alla fall ändrat sig så otroligt mycket och vi konstaterade att han är ännu inte klar. Nu breddade vi bommen så då låg den genast mycket bättre och jag får väl ha lite koll när han börjar arbeta mer och ändra sig.

På sätt och vis tyckte jag det var synd att det gick att ändra hans sadel för jag (läs min rygg) gillar inte den riktigt. Jag är med bekväm med mina Jaguarer som sätter bäckenet rätt, Humpe har det man kallar ”open seat” och som beskrivningen säger så kan man välja lite mer var och hur man sitter i en sådan. Men huvudsaken är att den ligger bra på honom. Jag tror mig kunna rida i nästan vilken sadel som helst. Det handlar med om hur bekvämt eller inte det ska vara:-)

Helgen har varit produktiv. Mycket städa och rensa och byta sängar och fixa och trixa. Det är ganska typiskt mig att när det blir liiiite ljusare så att jag får någon form av vårkänsla så kommer helt plötsligt ett behov av att RENSA! Så sagt och gjort, två garderober och en byrå rensad och ser så himla prydligt ut med en gång. Det är dock en garderob kvar HUWA och den är verkligen värst. Nåväl jag fick dispens från mig själv igår så den får anstå till en annan dag. Jag gillar i alla fall när man gör såna här lite större rensningar och får riktigt rent och snyggt. Ja lite manisk är jag nog:-)

Nu bara resten av arbetsveckan kvar. Jag hoppas att det tänker blåsa lite mindre

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *