Ibland vill man inte

2015-06-29

Det verkar vara stiltje på bloggen mest hela tiden men ”som vanligt” beror det på att jag prioriterar annat! Hur som helst så har det varit ett par tävlingar sedan sist och det är väl lite blandade känslor runt dessa. Rioja startade i Hallstavik och sedan i Håbo, två MsvB4. Vissa saker glimrar och andra blir mindre bra. Tyvärr så får vi inte till det svåra bytet på dessa tävlingar då hon taggat till och blivit lite spänd. Jag ser det som att man måste få träna på spänning så det som är genomarbetat fixar vi i programmet också så lite ”olydnad” kan man ju också se det som.

I Håbo kändes hon fin och vi började jättebra men en fantastisk öppna som jag inte tror vi fått till hittills på någon tävling! Det var speciellt roligt eftersom det lite är hennes paradnummer. Sedan blev jag lite tagen på sängen för att hon skyggade från dörren? Det händer ju nästan inte att hon reagerar på saker inne på banan. Att bli lite spänd och ”stum” i kroppen är en sak men att direkt skygga var ett nytt moment. Tyvärr är det ju så att förvända galoppen och byte låg precis vid den dörren så det blev ju lite för tokigt. Men som sagt jag ser det inte som någon katastrof. När hon gör det hon ska så belönas hon med ganska många 7or och missar man så ska det kosta. Det var hennes sista tävling för våren så får vi se om hon är fräsch till hösten.

Russinet skulle gått i Överby i helgen. Men när jag anmälde så hade jag inte räknat med att jag skulle ha ett par riktigt tunga jobbveckor innan. Därtill så fick hon lite variant av gaskolik i fredags och var väldigt uppblåst och konstig. Såg halt ut när jag rörde på henne så det kändes inget vidare alls. Så då var det inte mycket annat att göra än att stryka lördagen. På lördagen kändes hon ok igen men efter en kraftig brunst som nu varit så är det lite stumhet kvar i vissa lägen och jag får jobba hårt för att få upp henne från marken. Så hon kändes inte på topp och jag kände mig definitivt inte på topp ch domarvalet för min del kunde vara bättre:-) Så med tanke på att det också skulle bli varmt så valde jag att stryka söndagen också!

Jag hatar verkligen att stryka mig men å andra sidan har jag varit så glad när jag ridit min StGeorge den här säsongen. Dels att jag faktiskt äntligen startat och att det gått helt ok. Jag ville inte avsluta säsongen med ett bottenresultat som jag misstänker att det kunde blivit utan hellre försöka gå igång oss under några veckor så kommer det väl fler tävlingar.

Så när jag väl tagit beslutet kändes det bra, jag var verkligen inte sugen på att tävla, är ganska trött och slutkörd nu och behöver få lite tid att hitta motivation. I grunden handlar det ju helt enkelt om att det MÅSTE vara roligt att tävla annars kan jag ju strunta i det, det är ju faktiskt min hobby. Så gårdagen ägnade jag åt att först rida ett pass på Humpisen. Det börjar bli riktigt roligt. Han har inte lika jobbigt längre utan börjar bli starkare och smidigare och istället för att ”slåss” om sånt som är jobbigt börjar jag nu kunna jobba honom på riktigt. Det är verkligen jätteskoj för det har inte varit någon lätt resa med hans ”felkonstruerade” kropp och muskulatur. Nu känns det verkligen som att vi kommer igenom det och att det kan bli bra.

En vecka till med jobb sedan Falsterbo!!! Hoppas verkligen värmen kommer nu och att det bjuder på sånt där riktigt Falsterboväder. Tror vi behöver det nu. Därtill lite planering om projekt på gården dels panela huset och också att göra en uteplats. Sådant livar ju alltid upp, vila kan göras på många sätt, jag gör den gärna i en blandning om dels arbete men också total passivitet:-)

Vi får se om jag kommer mig för att skriva något mer innan semestern, om inte så får ni ha en riktigt skön sommar!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *