I löööv internet

2013-12-31

Årets sista dag och jösses vad fort det gick! Jag har hittills ”firat” den med att scouta nya tvättmaskiner på internet:-) Verkar kanske inte jätteroligt men jag älskar verkligen möjligheten att handla på nätet. Hur skulle jag annars hunnit med en endaste julklapp? Hur som helst, har både kunnat kolla ”bäst i test” och beställt accordingly! Så nu får vi se när maskinen kommer. Av någon anledning så lyckas liksom hushållsapparaterna gå sönder så där lite lagom samtidigt. Kan ha och göra med att de inköpts ungefär samtidigt samt att det inte är någon jättekvalitet på såna grejer längre. Vet att jag när jag precis köpte min lägenhet och var en fattig ung människa i början av karriären också fick köpa mig en begagnad dammsugare. Vet inte ens om det finns idag? Hur som helst det var en förskräckligt ful orange Volta som var ganska tung. Jag hade den i åtminstone 15 år innan jag tyckte att det var dags att införskaffa en ny. Då fungerade den ff utmärkt men ”luktade” lite konstigt när man dammsög. Den hade säkert gått att renovera en gång till men jag kände mig väl spendersam så jag slog till på en fin silverfärgad Miele som jag hade i många år. Dock inte lika länge som min Volta.

Nu fick jag göra ett nytt inköp av dammsugare just före jul och det tog ganska precis 1,5 minut. Jag vet det då jag klämde in det mellan möten och var lite osäker på om jag skulle hinna eller inte. Jag lämnade en ngt chockskadad försäljare som knappt hann märka vad som hände i min burdusa framfart. Att köpa tvättmaskin går kanske inte i riktigt samma hastighet. Kan ha att göra med att den är lite tyngre att bära, de väger ju oftast runt 80 kg och med min rygg är det inte att rekommendera att göra några impulsköp och bäranden med en sådan.

Ja det var lite kuriosa om vad man kan göra så här årets sista dag:-) Jag har lämnat ridningen till senare idag då jag hoppas att min rygg är lite mer rörlig. Hade en vetcheck på Humpen igår och som jag misstänkte så är han ansträngd i sina bakknän. Det är bägge av någon anledning, knappast beroende på att han arbetat så hårt. Kan vara att han haft lite olika trauman mot bakbenen i omgångar. Dels blåmärket i hoven vä bak och sedan fläkt/vrickat sig hö bak i kombination med att han vuxit mycket under november. Fighter hängde och klättrade ju ganska mycket på honom i hagen så det gjorde väl inte det hela bättre och därtill så är han inte så där överkänslig som t ex Rioja vilket gör att om han inte har jätteont så rör han mycket på sig och springer och leker. Nu valde vi att behandla hans bakknän, inte jätteroligt på en 4 åring men förhoppningsvis så är det rätt val. Nu går han i liten egen hage och får så göra under en vecka i alla fall då jag vill att han tar det lite lugnt efter behandling. Sedan får vi se hur det tar sig. Jag hade en förhoppning om att skadeeländet skulle vara över och att 2014 skulle bli ett bra och skadefritt år men det börjar inte riktigt så:-(.

Russinet har minskat! Mycket faktiskt och hon är fantastiskt hungrig. Rioja är också riktigt slimmad och ser fin och fräsch ut. Jag håller tummarna för damerna nu att de ska få må bra. Jag har gjort en massa grundjobb men lösgjordhet och rakriktning på träns på Russin. Hon var ganska tung och dryg de första dagarna men jag har bitit ihop och bestämt att vi ska lösa uppgiften på träns och sedan gå tillbaka till kandaret. De senare dagarna har det känts bättre men jag märker faktiskt också att hon får mindre mat då hon blir lite matt i slutet av passen. kan också ha att göra lite med hennes brumbjörnspäls men tänkte inte klippa i år och jag har inte ändrat uppfattning ännu.

Rioja är ju Rioja och Daniel har nu ridit henne i några dagar. Hon behöver lite tid för att komma igång men när hon fått en så där 10 minuter så ser hon så där lätt och ledig ut som bara hon kan. En fantastisk hjärtehäst som igen har stått i nästan 2 månader och ändå är precis lika fin att rida så fort man börjar. Jag har sagt det förr, hon är liksom som konserverad den hästen. Nu hoppas vi att hennes diet kan hålla hennes hälsotillstånd i balans. Det verkar i alla fall lovande en stund.

Ja en årskrönika över eländesåret 2013 kommer väl så småningom men det var ju inte bara elände utan det var ju också en comeback av Russin efter frakturen som fortfarande värmer när jag tänker på den.

Hur som helst så önskar jag er ett Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *