Hur tänkte de då?

2011-09-29

Har ju haft lite körigt i att hitta tävlingar till hjärtehästen under hösten. Det känns ju bra nu att jag har kval till MsvB och inte ”måste” hitta någon mer tävling i år. Däremot hade det ju varit kul att göra någon start till om inte annat så för rutinens skull. Jag tror inte att jag kommer upp i mer än drygt 10-15 starter på henne i hennes livstid! Hur som helst så har jag anmält till Stäket nästa helg. Jag var lite för sen med anmälan så jag var 30:e reserv och nu tror jag vi är 16:e reserv så det verkar inte troligt att vi kommer med. Granskade lite vilka som var anmälda och trodde faktiskt inte mina ögon. Det finns ekipage anmälda till MsvC1 som under året endast ridit MsvA och StGeorg och dessutom runt 62-65%. Varför undrar jag? Det kanske är dags att se över hur ”uppklassning” fungerar också eftersom vi numer har kval till högre klasser. Det är ju ett väldigt tryck på kvalklasserna och speciellt så här i slutet av säsongen. Jag kan då tycka att om man startat MsvA på 62% eller högre så ska man inte få starta MsvC. Det känns i alla fall för mig rätt befängt att man ens vill starta.

Jag har reflekterat över det fenomenet många gånger om ekipage som hoppar upp och ner i klasser och under samma säsong. Jag förstår inte vitsen. Att utbilda och tävla är för mig på något sätt att följa utbildningsskalan. Jag tycker det är bra med kval uppåt men jag tycker också att det vore bra med någon begränsning nedåt. Om man väl har ridit en säsong på väl godkända poäng i lätt klass så är det dax att gå vidare till Msv C, när man där gjort resultat väl godkända under en säsong så är det dags att gå vidare till MsvB osv. Sedan kan det vara så att jag inte vill gå vidare ifrån MsvC, eller den häst jag har kanske inte kan lära sig rena byten ja då må det vara en sak att man fortsätter rida de klasserna. Men jag förstår ändå inte om man väl bedömmer att man är klar för MsvC och sedan går ner och rider LB. Vad är tjusningen?

Naturligtvis får alla göra precis som de vill och ha sina egna mål för träning och tävling. Lite irriterande tycker jag dock att det är när MsvA ekipage ”tar upp plats” för de som arbetar för att komma vidare upp i klasserna.

Ja lite kverulant är jag ibland, kanske för att jag är förkyld eller så var det en sån där sak som jag helt enkelt inte förstår:-)

Ha en bra en!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *