Hur gör djur

2014-03-21

Det är en fråga jag ställt mig många gånger. Senast var häromdagen när Humpen (naturligtvis) hade lyckats med konststycket att klampa av sig en halv (!) sko i hagen. Hur i fridens dar lyckas man med konsstycket att kliva skon mittitu och sedan ha den kvar på en del av hoven? Nåja djur kan en massa konstiga saker. Senast Micke skulle sko hade han ju lyckats skjuta fram skon på foten så den liksom satt till hälften framför??

För många år sedan hade vi en annan valack i familjen som också var en mästare på att göra sig illa och göra konstiga saker. En dag när vi tog in honom hade han lyckats trampa in en pinne i foten. Det kanske inte verkar så konstigt men problemet var att den gått in i hoven under strålen och kom ut mitt i ballen i bak. Inget blod inget riktigt sår det såg mest ut som om det var en utväxt som kom ut bland håren. Lite som en vandrande pinne faktiskt (urrr). Hur som helst när pinnen var borta så var tror det eller ej hästen ohalt och pinnen lyckades inte skada något trots att den gått igenom hela hoven!

En annan av våra hästar var en nordsvensk som vi hade på foder och som absolut under inga omständigheter kunde stå på box. Han blev då så stressad att han bara sprang runt tills han blev svettig. Detta förmodar vi berodde på att han stått själv i ett stall/hus i ett år utan sällskap och utevistelse och ingen kontakt med någon då de bara skjutsade ner mat genom en lucka i taket innan han kom till oss.

Hur som helst han fick stå i spilta och han var en utbrytarkung av rang så grimma var inte att tänka på. En halsring och en karbinkrok som man fick skruva ihop, vet ni vad jag menar då? En vanlig karbinkrok var för enkel, den tryckte han helt enkelt bara upp:-). Därtill var vi tvungna att spänna en kedja bakom honom så att han liksom var ”instängd” i spiltan. Kedjan var också tvungen att vara i en viss länk för blev den för ”slack” så var det som ett brev på posten, Ruben mötte en i dörren på morgonen när man kom. Då hade han naturligtvis inte öppnat vare sig karbinkrok eller halsring utan helt enkelt krupit ur den och sedan krupit under kedjan så var han FRI!

Fråga mig inte hur han gjorde men en riktig Houdini var han. Ja hur gör djur kan man fråga sig lite nu och då. Jag ska strax ta in mina och just idag tror jag att alla är hela och har skor på alla fötter. Det var i alla fall läget vid lunch:-)

Nu får ni alla ha en riktigt trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *