Hur frustrerande som helst!

2010-12-07

Jag tror på allvar att jag har slitit ut min mobiltelefon. Jodå jag är sådan. Jag har en telefon som jag har i så många år att den nog anses som antik och nu verkar det som om den inte har vare sig anslutning eller täckning någonstans. Den fungerar lite fläckvis och det går inget vidare för mig. Jag är ff av den uppfattningen att en telefon i första hand ska vara bra som telefon och inte som kamera eller miniatyrdator. Jag har därför vissa krav på telefonen såsom att den ska ha bra batterilängd, det ska vara bra ljud och stark antenn eftersom jag ofta befinner mig på lite ”obskyra” platser. Prova att gå med den kravspecen till någon av de 20-åriga säljarna med sina slickade frillor. Jodå de tittar på en som ”kärringen är galen” eller ”din j…la bakåtsträvare”. Och ja det kan jag verkligen vara eftersom jag tror på att vara närvarande i det jag gör.

När man sitter på möten med 4 andra som har sina bärbara uppslagna så tar det inte bara tid utan det blir dessutom gärna lite okoncentrerat. Jag skulle inte säga något om det var så att det innebar att minnesanteckningar kom i samma ögonblick som man lämnade mötet eller att annan återkoppling förbereddes på mötena så att de omedelbart landade i lådan. Gärna innan man kommer hem tills in dator. Nu är ju inte fallet så utan jag upplever att det tar precis lika lång tid att få leveranser av övriga deltagare som om de suttit utan dator. Bokningar blir ofta fel, eller inte alls eller missuppfattade för de lyckas inte få in dem i den elektroniska kalendern. Därtill så vet ju alla att det personliga mötet är oöverträffat när det gäller kommunikation. Att då avskärma sig med just en datorskärm blir ganska otrevligt tycker jag. När jag sitter på möten så antecknar jag ff alltid för hand. Det är inte bara för att jag tycker det är trist att ha datorn med mig utan det är också ett sätt att mappa in saker i minnet. När jag väl skrivit dem så sitter de också i minnesbanken. Jag får inte samma effekt om jag skriver på en dator vid möten. Det beror förmodligen också på att man då går miste om en del som händer i mötet såsom kroppsspråk etc.

Ja jag är väldigt analog i vissa stycken men jag har ett otroligt minne. Faktiskt kommer jag ofta ihåg detaljer från möten etc bara så där. Så ja nu börjar jakten på en ny telefon, SUCK! Kändes inte som världens roligaste uppgift. Det är ju trots allt bara ett arbetsverktyg så jag skulle inte drömma om att nattvaka någonstans för en ny version.

Imorgon är det WIEGER!!!! Återkommer med rapport

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *