Hon är tillbaka!

2013-08-11

Idag har jag och Russinet varit ute på bus:-) Vi har varit o tävlat i Vallentuna! Rioja var ju anmäld till Vallentuna men hennes form var verkligen inte i tävlingsform utan har varit konstig i ett par veckor så jag beslutade att låta veterinär titta på henne på onsdag istället så får vi se om vi hittar något.

Så i fredags tog jag beslutet att ta ut Russinet och styra runt en MsvB4 idag. Vet inte om det v ar så välbetänkt men hon rids ju och att åka till Vallentuna var ju inte så långt:-) Russinet var jätteduktig! Vi hade 3 stora missar (lite för PÅ och i kombination med trött) så där tappade vi en så där 15 poäng. Jag hade bestämt mig för innan att bara ”styra” runt och inte försöka få henne speciellt mycket på då hon inte har varken ork eller spänst. Red fram ca 20 min sedan fick vi skritta 10-15 minuter längre än vad som var tänkt för att de var sena i starttiderna. Det var inte riktigt optimalt för en häst som saknar lite kondis. Men Russinet äntrade banan och i den svåra miljön skötte hon sig näst intill exemplariskt, lite lägre i formen än normalt men det var enligt plan. Ganska fina skolor och bra flyt i traven, mellantraven red jag lite försiktigt liksom övriga ökningar då det är lätt att det blir spring och stark om hon inte riktigt orkar. Jättefina skrittpiruetter som domaren valde att kommentera extra i sammanfattningen. 3 byten av 4 som hon gjorde bra och rakt. Generellt sett är jag jättenöjd. Landade på 60,7 och utan missarna hade det varit runt 64.

Fick nästan en liten tår i ögat när vi hade avslutat ritten. Det ligger så mycket bakom denna. All oro under 4 månader om huruvida hon skulle kunna komma tillbaka, boxvistelse med massor av pyssel och mockning och passning under hela vintern och oro för att allmäntillståndet skulle ta stryk. 2 koliker i maj/juni som jag tror berodde på hö istället för hösilage samtidigt som hon inte var i vanlig kondition. Allt detta och den rena oförfalskade glädjen idag över att åter få sitta på detta egensinniga krutpaket på en tävlingsbana gjorde matte rörd.

Ett grattis vill jag sända till bägge lagen, först till bronslaget, WOW säger jag bara hur ni kan prestera!! Det andra laget är minst lika imponerande, ryttarna där har inte varit på den här nivån så länge och att sluta på plats nr 17 av 25 lag vid första lagSMet är verkligen en prestation. Tycker också att det är fantastiskt att UDS har lyckats ställa 2 lag på startlinjen i lag SM redan andra året som klubb. Hatten av för alla ryttare och fina hästar, jätteroligt och stort GRATTIS från oss i Ängeby!

Det får vara hur det vill med lag SM och allt, idag var det jag och Russin som var vinnare som hittade ut på tävlingsbanan igen, det kändes verkligen som att jag hade dragit högsta vinsten!

Finaste, finaste drottningen in action!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *