Holy mother of god!

2010-12-03

Det kanske är ett uttryck som passar så här inför 2a advent. Jag har haft anledning att säga det några gånger denna vecka. Dels på grund av väglag, dels på grund av väder, dels på grund av kyla och dels på grund av helt galna människor. Ja ibland får vissa uttryck större utrymme och är mer användbara än man någonsin tänkt sig.

Ett annat uttryck jag tycker om är Nåväl! Det är ett uttryck som används alldeles för sällan tycker jag och det beror förmodligen på att det inte legat i tiden på länge. Nåväl kan användas när man hör synnerligen tokiga uttalanden men man inte är beredd att ta en diskussion eller konflikt och då kan ett lite nåväl vara på sin plats. Det verkar inte stötande för någon och gör att man i sanning kan förhålla sig neutral (som vi i Sverige alltid är ska jag tillägga).

Veckan har varit minst sagt intensiv. Jag har inte lyckats se någonting till slut på TV efter kl 21.15. Ungefär där så kommer det någon reklampaus och det måste vara en mänsklig rättighet att bara vila ögonen någon minut under reklamen tycker jag. När ögonen sedan öppnas brukar inte bara reklamavbrottet vara slut utan även den film eller serie som jag avsåg se är det oftast också. Men å andra sidan tycker jag det är ganska mysigt att sova i soffan med en smisse på magen och en brasa som sprakar och i ärlighetens namn så är det mesta som finns på TV endast en ganska tydlig upprepning av tidigare filmer och program. Jag tror inte att jag missar något världsomvälvande och om så skulle vara så kan jag väl bara säga Nåväl!

Kvällen som närmar sig mer och mer kommer att få bjuda på lite glögg, därefter tänkte jag duka upp en ostbricka med lite fikon och annan frukt (är fikon en frukt f ö??). Till det serveras lite sherry ackompanjerad av en sprakande brasa och tända ljus. Sedan antar jag att det är dags att somna in under en filt med smisse på mage till någon märklig reklamsnutt. Nåväl säger jag bara då, det kunde sannerligen vara värre.

Helgen i övrigt ska innahålla lite vinteraktiviteter, mer glögg och flera brasor. Mycket mys och mitt i det vet man ju inte, kanske passar det med ett litet ”holy mother of god” Wink.

Ha en riktigt härlig, gnistrande och ljus 2a advent!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *