Helt korkad!

2013-02-25

Ibland undrar jag om jag har haft häst i 40 år eller 4 dagar??!! Såååå himla korkad helt enkelt. Ja nu undrar säkert läsaren vad jag är så himla upphetsad över men jag behöver verkligen en känga ”där bak” just nu. Jag har ju haft såna himla bekymmer med hur jag ska kunna hålla Russinet lugn och på marken när hon nu får börja promenera. Första två dagarna gick ju sådär med en lätt rabiat häst så fort vi närmade oss dörren så att hon skulle tillbaka in i stallet. Naturligtvis finns det lite stallmod och därtill är hon ju flockledare så flocken drar helt enkelt. Just det där borde jag ha listat ut från början tycker jag. Att använda FLOCKEN! Jäkla dumhuvud säger jag bara. I lördags kom det som en ingivelse till mig så jag sa till Daniel att vi kanske ska ta med Rioja ut och så skrittar jag fram henne under tiden du går med Russinet. Då kanske det inte blir lika hetsigt när ni ska ut genom dörren igen. Sagt och gjort, ut med tjejerna i ridhuset och se Russinet skrittade ganska avkopplat när hennes flock var med i ridhuset. Lite stepp men väldigt lite denna gång. När de sedan skulle ut ur ridhuset så gick det så fint och lugnt som aldrig det. Ja flocken är sannerligen bättre än allt lugnande i världen. Förstår fortfarande inte hur jag helt kunde missa det, jag använder ju flocken för att hålla henne lugn inne så varför inte ute??? Ja sent ska syndaren vakna. Skönt i alla fall att hitta något som kan fungera.

I lördags var det också en första gång för något annat. Jag red själv på Humpe! När jag tittar efter så är det 6:e gången jag sitter på honom så vi har inte direkt nött ihjäl honom sedan vi la på sadeln första gången i januari:-) Daniel gick med mig ett varv och sedan kopplade han loss linan och så red jag själv. Tre varv i trav i vänster och två varv i höger. I vänster varv så går han fint med stöd och i höger stretar han mot vänster tygel och vill ramla in mot mitten men jag upplever det mest som oliksidighet och jag får jobba loss honom lite på töm. Däremot fungerar gas och broms och hans är lugn och positiv. Duktig liten fiskmås tycker jag.

Det var dax för Wieger igår också. Riojan var fiiiiin. Hon har efter de här veckorna när hon varit lite seg, grinig och trött helt plötsligt vänt. Låsningarna i halsen är i princip borta och jag tror mycket suttit där. Igår var hon pigg och på. Hon gillar när det är lite hästar i ridhuset och det händer lite. Därtill är hon riktigt brunstig igen men det påverkar henne eg bara positivt nu. Arbetet med att få henne upp i formen med snabba fötter har gett resultat och igår fick jag runda henne lite mer och rida lite lägre och jäklar vilka ökningar hon kunde göra då. Traven som alltid fin och spänstig och i galoppen har hon blivit såväl starkare som jämnare. Red dels ökningar och upptagningar som vanligt och dels länger hon bra men framförallt var hon riktigt fin i upptagningarna. Mycket starkare som sagt. Roligast av allt igår var att det svåra bytet fungerade! Hon blev väldigt ambitiös och böt både nu och då fast jag inte gjorde någon hjälp MEN hon gjorde det efter marken. Endast ett byte med hög bak. Känns också som att mitt arbete med att få loss vänster sida och vara lite starkare där inför bytet  nu ger resultat. Jätteroligt! Nu känns det överkomligt och inom rimligheternas gräns att jag ska kunna få till detta inför våra starter här i vår. Då hyser jag gott hopp om att MsvB ska gå riktigt bra.

Vi hade finbesök här igår. Sara och Hallon ifrån Eskilstuna var och hälsade på. Hallon är moster till Humpe och hon är på väg tillbaka efter skada och gjorde ett jättefint pass för Wieger. Jag tror att både Sara och Hallon kommer att ha lite träningsvärk de kommande dagarna. Det var i alla fall jätteroligt att ha dem här på besök och roligt att de är igång så vi tror det blir jättebra med lite mer träning.

Nu är det dags att ta tag i veckan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *