Håret på ända!

2013-01-28

Ja det händer ju att man har en bad hairday ska gudarna veta. Var väl kanske inte det jag tänkte på egentligen när jag skrev rubriken utan mest mitt yngsta sto som för tillfället är HYSTERISKT brunstig! Då menar jag verkligen HYSTERISKT så till den milda grad att hon står inne och ylar efter humpe när hon får vara inne till lunch. Därtill så ylar hon när jag rider i ridhuset på kvällen och inte bara i början av passet utan det kommer några hingstgnägg även sent i passet i galoppen. Hon är ganska rolig när hon är brunstig, dels blir hon pigg, sedan har hon förvisso röda hårrötter och exploderar när matte vill böja för mycket på vänstersidan. Hon ser fläng ut och verkar inte vara riktigt medveten om vare sig det ena eller det andra. Människors PMS hamnar verkligen i skuggan av detta beteende hos mitt lilla sto. Konstigt nog så går det faktiskt riktigt bra att rida när hon är sån här men i övrigt är hon faktiskt mest dryg. Som väl är så brukar det bara hålla i sig i någon dag och det räcker kan jag säga.

Lille humpedump fick bjuda på en ridtur igen i helgen. Han är precis lika snäll nu och denna gång så styrde jag än mer än förra gången. Vi har ju kollat hans tänder så det finns inga vargtänder eller annat. Han ser fin ut i munnen, några väl skarpa kanter som vi tog ner lite grann och den sista mjölktanden håller på att bli ersatt. Så snart kan han vissla igen 🙂 Nästa pass tänkte jag våga utrusta mig med ett litet spö så jag kan prova att mana honom framåt själv. Just nu får Daniel sköta det från marken med oss på lina och det funkar riktigt bra men jag vill ju förstås att han allteftersom ska förstå att det är klumpen på ryggen han ska lyssna på.

Russinet skiner som en kopparpanna, vet inte om hon varit renare i sitt liv tidigare ”skäms” men nu känns det viktigare att verkligen ägna tid åt rykt och omvårdnad när hon inte gör något annat än vilar i sin box. När de går i hage och rids så må det vara hänt att det inte blir timmar av rykt varje dag men nu behöver muskulaturen det och hon behöver också avbrotten mentalt. Hon står i solariet runt en timme om dagen vilket jag också tror är bra för henne. Hon har hämtat upp kroppen jättebra efter vistelsen på Ultuna. Höjt sig i ryggen igen och de insjukna flankerna har kommit ut igen. En viss rondör över magen börjar skönjas men det må vara så, någon form av sysselsättning måste hon ändå få ha inne. Därtill börjar hon ju bli en gammal häst så när bukmuskulaturen inte jobbar så blir det ju gärna lite ”hängiga” förhoppningsvis rättar det till sig när hon väl kan få komma i arbete igen någon gång under våren hoppas jag. Röntgen imorgon, tror ju eg inte att det är någon stor skillnad men kan ändå få hoppas på att hon har någon form av ”mirakelgen” som gör att läkningen går jättefort. IR-Anna kommer ju också imorgon så nu ska vi dundra på henne med ljuset för att försöka skapa så mycket läkning som det någonsin är möjligt.

Helgen har avlöpt ganska fort som alltid. Lite ridning och pyssel under lördagen, lite mer hanterbara temperaturer. Söndag en programridning i Bälinge och därefter lite ridning och sedan fixade jag en riktigt god middag. Grillade tonfiskkotletter med vinegrette och risotto, till detta lite vin och sedan var vi riktigt nöjda. Det var verkligen barnsligt gott!

Nu mot veckans värv med språng!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *