Hård kamp

2014-07-30

Jamen så hinner jag kanske med ett inlägg ändå innan juli är till ända! Jag har verkligen sett till att hålla mig så långt ifrån min dator som möjligt under semestern och det har jag verkligen lyckats ypperligt med. Nu har jag börjat jobba igen, eller arbetsträna som jag väljer att kalla det. Har inte fulla dagar ännu men det känns bra att jag liksom får ”trappa upp”. Det är ju ff ett fantastiskt semesterväder ute!!

Ja vad har hänt under juli då? Ja en massa förstås. Falsterbo mer fantastiskt än någonsin, väder, mat, sällskap, fina hästar, shopping, strand,  ja denna gång blir verkligen svårslagen. I år var det också premiär för mig att bada i havet. Jag som är något av en badkruka skulle jag säga har de senaste åren inte badat i havet men i år var det dags! Både jag och Karin badade i havet, det finns bildbevis också men taget med mobilkamera på väldigt långt håll så det är svårt att se vilka det föreställer:-) Så ni får tro mig på mitt ord att vi verkligen gjort det.

Efter Falsterbo har det varit sköna dagar hemma, mycket avkopplande eftersom det varit så varmt. Ridningen har vi fått sköta vid 7 på morgnarna när det ff har varit lite nattluft i ridhuset. Hästarna har fått stå inne i ett antal timmar per dag när det varit som hetast och mest med broms. Nu verkar bromsarna ha lugnat ner sig till förmån för flugor som finns desto fler. Gjorde också slag i saken och använde biljetterna jag vann till Skansen. Vi lyckades pricka en helt perfekt dag när det var lite molnigt och runt 22 grader så det var perfekt utflyktsväder. Jag har inte varit på Skansen på år och dar och det var jättetrevligt. Jag var också positivt överraskad över att jag tyckte att djuren verkade ha det riktigt bra. Jag gillar egentligen inte ”djur i bur” och har lite svårt för att se älgar i ”små hagar”. Mitt minne av björnarna var några stressade stackare som satt och vevade med ramarna. Men nu var det ombyggt så att djuren inte blir så ”exponerade” utan kan liksom komma undan. De verkade mer tillfreds och låg i en ”björnhög” och sov när vi var där. Jag är glad att Skansen inte längre har elefanter och den större typen av djur för de har verkligen inte plats för det.

Ja vi hade en riktigt trevlig dag!

Hästarna då? Jo Rioja verkar må bra och hennes blodprover visar att hon ligger ganska stabilt i gråzonen för EMS så vi hoppas att det håller hela sommaren. Russin är friskförklarad och igångsatt. Nu har hon börjat trava och framåt helgen ska vi också lägga till lite galopp, Daniel sköter hennes igångssättning med den äran och än så länge ser benet riktigt bra ut. Så till det lilla sorgebarnet Humpe, vi för en hård och ojämn kamp om skor eller inte skor. Han har ju roat sig med att ta av sig sina framskor så många gånger att jag inte ens kan räkna det längre. Vi har spikat och limmat och limmat och limmat och senast ville inte limmet härda så nu har han inga skor utan går i ett par Cavallo Trek tills hovslagaren kommer på fredag. Det går ju sådär att träna kan jag säga. Han måste ju liksom ha skor på tosserna om det ska bli något riktigt. De dagar som han haft skor så har jag ridit och han känns riktigt bra och nu får han ofrivillig vila igen. Planen nu är att få på skor på vilket j….la sätt som helst och när de sitter där kommer han att få ha sina ”tosser” i hagen också under överskådlig tid. Jag hoppas nu att dessa Cavallo Trek ska sitta kvar på hans fötter så att han inte lyckas kliva ur dem så kanske vi kan få skor att sitta och fötter att växa ut. Ja hittills så leder han på poäng den rackaren men matten är en envis skit så än är inte sista ordet sagt i frågan.

Nya stallgäster har det också blivit. Den första har kommit, en stor valack 10 år. Det gick fantastiskt bra att släppa ihop i flocken, inte ett enda pip eller spring. Faktum är att det är det lugnaste ihopsläpp jag någonsin sett. Vi hoppas att det går lika bra med nästa valack som kommer om ett par veckor. Så då är stallet fullt igen och förhoppningsvis med individer som kan fungera som en balanserad flock det vore väldigt skönt:-).

Nu måste jag plöja igenom lite material inför kommande arbeten så jag får uppdatera mer senare.

Ha det riktigt gott i värmen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *