Har ni nånsin provat….

2013-01-17

…att bogsera en hjullastare? Då kan jag berätta att det är en BAD IDEA! Härom kvällen när det snöade så mycket så skulle Daniel ploga (hans favvosysselsättning NOT). Jag fixade i stallet, tog ut Humpe och rastade honom i ridhuset och red sedan Riojan en sväng. När jag red funderade jag över att jag inte hörde hjullastaren och tänkte ”hoppas att han inte kört fast i nåt dike”. Efter en stund ringde Daniel och sa att ”den har lagt av på vägen”. Tjoho vad roligt, en hjullastare som har en uppgift fallerar just denna kväll och stannar mitt på vägen. Nåväl man är ju en enveten typ så vid 20.20  så knatade jag upp till Daniel och ”Martina” och vi kopplade fast jeepen för att försöka bogsera. Vem som helst inser ju att det inte går men väl som vi satt ihop vårt ekipage så började ”Martina” gny lite och gick lite grann, Daniel skrek kör, kör, kör så jag körde sedan skrek han ”nu lägger den av” så då stannade jag och sedan skrek han ”kör, kör, kör” varpå jag blev lite het med gasfoten och så skrek han ”nu lägger den av” så fortsatte vi så meter efter meter tills vi faktiskt var nere vid stallet igen. Väl nere vid stallet så var Martina beredd att gå för egen maskin så att säga men det var ju så dags då. Då gav vi upp plogandet och felletandet fick anstå till dagen därpå.  Positivitetsministern (jag) säger då, vilken himla tur att du inte fick stopp på vägen och att vi fick ner den till stallet i alla fall. Daniel nickade bifallande om än inte så lyckligt.

Gick in och duschade och skulle duka fram lite fika, då går proppen! Stor suck, Daniel springer ut till proppskåpet och byter och positivitetsministern (jag) möter honom i dörren och säger ”vilken tur att den inte gick när vi stod i duschen, det vore ju trist att behöva springa ut alldeles blöt i mörkret och byta”, Daniel nickade bifallande och fortfarande inte lyckligt. Jag tror t o m han sa vid något svagt tillfälle under kvällen att ”IBLAND så önskade jag att jag bodde i stan men bara IBLAND”. Då nickade jag lite bifallande sådär.

Nåväl det löste sig och eftersom jag gifte mig med en rådig, smart och händig person så klurade han ut vad det var för fel på Martina (bränslefiltret) och så bytte han det så han återupptog sitt plogande igår och när jag tittar ut genom mitt fönster så kan jag konstatera att det kan nog bli en plogsväng idag också.

Russinet då, jo hon tar boxvilan med ganska mycket ro. Lite orolig när Rioja är ute, då står hon och spanar i sitt favvofönster mest hela tiden men om man ger henne höet där så kan hon ju äta och titta samtidigt och inte behöva knatat runt. Lille hump är duktig att vara inne från lunch och tar det verkligen med ro. Han gillar ju också att äta (vet inte om det är någon konungsbergsgen :-)) så har han bara lite mat så tycker han livet är rätt ok. Som väl är så har det ju inte varit några fantastiska dagar rent vädermässigt och då klarar mattehjärtat detta bättre också. Positivitetsministern (jag) säger att vilken tur att det var i januari och inte maj det hände (kanske inte så troligt med brodd då), hade varit såååå sjukt mycket jobbigare att låta dem stå på stall mitt i sommaren. Ja nu vet jag inte om jag är så himla positiv egentligen, jag tycker det här är ganska jobbigt stundtals men man försöker ju se ljus där det går, annars blir man ju knäpp. Magen har tagit lite stryk av all oro för operation och sprutande och fraktur och allt och även av den kur Ipren jag gått på tror jag så det är väl dags att kurera den också, borde gå ganska fort.

Bara en sprutdag kvar nu, håll tummarna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *