Här går det undan

2014-06-24

I alla fall om man ser till tiden. Passerat midsommar, jösses! Vädret påminner ju om februari så det är lite svårt att få någon riktig sommarfeeling. Hur som helst så hade vi en trevlig midsommar med god mat och lite spel eftersom vädret var i kallaste laget att att vara ute i. På midsommardagen låg vi som tre idioter på terassen och ömsom huttrade och ömsom aaahade över hur skönt det var när solen tittade fram:-) Ja vad gör man inte när man är soldyrkare.

Russinet har också blivit inskolad i hage igen. Det har gått riktigt bra. Hon har bara dragit ett par repor men varje repa har varit mindre än 30 sekunder så totalt sett kanske hon sprungit ett par minuter på flera dagar. Det får ändå anses som ett gott resultat. Det verkar inte heller  påverka hasleden på något negativt sätt utan tvärt om. Imorse var hon lite tjockare runt hasen och lite ”hårdare” då hade de gått in redan vid lunch igår för jag var rädd att ev stormvindar skulle inbjuda till spring. Jag tittade på hasen nu vid lunch när hon varit ute i några timmar och då ser den fin ut igen så lite rörelse är nog faktiskt bara bra. Som veterinären sa, det är ju inget som är trasigt och som kan gå sönder igen utan det handlar mer om att leden helt ska läka ifrån inflammation.

Nu ser det i alla fall bra ut så här långt, jag behandlar med ljus och hon är ute på dagarna med sin syster och då är alla väldigt nöjda, både matte och husse för att inte tala om Riojan. Hon var riktigt less på att vara stallkompis kan jag berätta. Hon är på mycket bättre humör nu också vid ridningen så jag tror att hon helt enkelt var lite less på tingens varanden. Humpen får man ju rida på så mycket man kan medan skorna sitter på:-) Han ryckte en framsko inför Wieger och då fick jag tag på Elin som kunde sätta dit den. Sedan tappade han den andra framskon dagen innan midsommar och då fick jag som tur var tag på en annan hovis som hjälpte mig (guldstjärna till Kristina) i förrgår klev han ur höger baksko då lessnade jag. Min hovslagare kommer på torsdag så fram till dess får det göras lite arbete i ridhuset helt enkelt. Idag fick de gå på gruset och då kan han ju inte ha boots. Undrar vad jag tänkte på?? Dumma matte, borde väl begripit att de skulle vara uppätna till lunch när man inte har något annat att pyssla med:-).

Jag har en tävling kvar nästa vecka, vet dock inte om jag ska bry mig om att åka. Det beror lite på vilken tid det blir eftersom jag inte vill lämna Russin i hagen själv och lite har nog tävlingssuget gått över just nu. Kanske bättre att rikta in sig på höstsäsongen. Det har varit ganska mycket nu under en period. Jobb, sjuk häst och allt annat pyssel som hör till dagarna. När man har en sjuk häst så går det åt extra tid och pyssel och jag hade inte riktigt samlat energi för det igen efter den förra svängen. Så vi får se om tävlingsdjävulen gör sig gällande eller om det får vänta till aug/sep.

Nu en del arbete innan denna dag är till ända.

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *