Glopp o hopp

2015-02-23

Jaha så är februari snart slut också. Inte klokt att det går så fort. Jag har inte hunnit skriva något vilket inte i sig innebär att det inte hänt något men jag har helt enkelt inte haft tid över. När det finns lite tid över så gör jag annat än sitter vid min dator:-). Hur som helst arbetsmässigt så är det ganska mycket nu. Många resor både hit och dit, just nu sitter jag på Landvetter och skriver då jag fick en stund över innan planet ska flyga mig hem igen Det är på sitt sätt väldigt stimulerande att ha ett jobb som jag har där ingen dag är den andra lik men samtidigt så är det ett sjå att planera för det dagliga.

Hästarna får gå i mån av tid helt enkelt. Det har gått ganska bra att hålla det på 4-5 dgr per vecka och i ärlighetens namn så kanske det räcker den här tiden på året. Min säsong kommer troligen inte att starta förrän i slutet av april/början av maj då jag önskar sol och varmt!

Jag vet inte heller hur mycket jag ska tävla i år. Jag har lidit av lite inspirationsbrist och det kanske kan tillskrivas mer jobb och mindre träning. Samtidigt känner jag också att kroppen faktiskt mår lite bättre av att inte rida så himla mycket, Svår avvägning det där. Hur som helst har varvat lite mellan Russin och Riojan och jag tycker bägge gör ett ganska bra jobb de pass vi genomför. Det ska säkert till mer spänst och lösgjordhet för att vara uppvisningsbart men så är det väl alltid?? Humpen har fått gå in i något som jag betrakta som rehab. Jag jobbar honom väldigt mycket i pessoan just nu som jag tycker fungerar fantastiskt för honom att bygga upp sig i. Därtill ägnar vi oss åt mycket strechande (Läs Humpen). Han är ju i grunden mer oliksidig än de flesta unghästar då hans högerben roterade utåt som tvååring. Nu har benet rätat upp sig mycket, hoven börjar bli mer normal, han har peppar,peppar haft skorna på fötterna i en massa veckor. T o m fast han varken har haft boots eller tofflor! Han har en naturlig bärighet med högt ansatt hals och han behöver bli mer gymnastisk över rygg och kunna sänka sin framdel något i träningssammanhang. Detta åstadkommer vi jättebra med pessoan och han slipper samtidigt ha en tung tant på ryggen utan kan koncentrera sig på att arbeta igenom kroppen och få egen kroppsmedvetenhet. Vid strechandet märker jag successivt att han blir smidigare. Tidigare kom han runt ganska lätt till vänster men att strecha till höger var i princip en omöjlig uppgift. Hans vänstersida har blivit väldigt stark i och med roterandet av hans höger fram och det märks tydligt att det är alltför osmidig för att hjälpa höger sida att bära upp sig.

Nu börjar han verkligen se riktigt bra ut i pessoan. Han kommer igenom i ryggen och hans bakben börjar få en bärighet som han inte haft tidigare. Galoppen har alltid varit bra och det är den nu också men han behöver verkligen jobbet i traven. Det som också blir tydligt är att han inte längre ”ramlar” ner så ofta på sitt högra framben/bog utan börjar arbeta med det i höger varv också. Successivt ser jag att han bygger muskler som inte funnits till höger om manken. Så ja det ska bli intressant på nåt års sikt att se hur mycket man kan bygga om en individ. Han är som alltid go och gla kexchoklad och det kommer man också långt med:-)

Nu får jag tydligen inte skriva längre men å andra sidan vem orkar läsa en roman om ingenting? 🙂

Ett livstecken dock så ni inte tror att vi helt snöat in i Ängeby!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *