Fint Russin och stolpe ut!

2011-06-30

Att gräma sig och älta är inte riktigt min grej men lite snopet var det att missa placering i gårdagens tävling med en ynka poäng. Dessutom vet jag var jag missade placeringen så skillnaden var ingen placering eller 4:a egentligen. Ja så lite kan det vara. Hur som helst så är jag jättenöjd med min tävling igår. Jag hade bestämt mig för att våga ”tagga till” och sätta lite pump i Russin för att se om jag kunde hantera det på banan. Och det kunde jag! Hon var jättefin på framridning och jag fick igång lite bakben och hittade en jättefin form. När vi kom in på banan så blir hon lite stark och rak och jag tror att jag blir lite stark också. Framförallt då jag inte känner mig helt säker på att sätta tryck i henne på banan. Men i och med att det gick att kontrollera igår så vågar jag fortsätta. Två gånger stolpe ut nu med minsta möjliga marginal till placering måste ju bara bli tredje gången gillt antar jag:-). Det var sista ryttaren igår som avgjorde dessutom men eftersom det vara Sara så kunde jag inte ”onda” då jag verkligen unnar henne alla framgångar men det kanske kunde ha räckt med att hon vann första klassen igår:-). Stort grattis till Sara. Lotta och Kaprifolen gjorde också ett fint program igår och kom 4:a, roligt att se att de är på G igen.

Programmet då? Jo lite småmissar här och där men i det stora en ganska bra känsla av tryck. Kunde gjort ett bättre första byte och när hon blir lite spänd blir hon också lite för rak i skolorna. Försöker låta bli att gräma mig över vår ”lätta” sluta. Helt plötsligt så svarade hon så himla eftergivet och bra så jag satt själv och kände att ”attans bakdelen är nog före” men tänkte att om den inte är det så är den jättebra:-) Med ett godkänt betyg där så hade 4:e platsen varit bärgad. Ja man får helt enkelt rida bättre som jag har sagt tidigare.

Jag är stolt över att ha vågat följa min plan och testa lite annan ridning på banan, glad över att det fungerade ok och roligt att lägsta nivån har höjt sig, slutade på helt acceptabla 63,72% med ett antal missar. Jag är riktigt nöjd med den här säsongen då Russin har gått på ganska stadiga procent mellan 62-69% så jag ser verkligen fram emot hösten då jag hoppas att jag vågar fortsätta på den inslagna linjen.

Så här fin var Russinet

Och här är fina Kaprifolen och Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *