Fabolous och bildkavalkad

2012-10-29

Lite ovant känns det när kölden biter i kinden men jag tror det mesta slår det eviga regnandet nu. Helgen har varit både produktiv och lat. Lördagen gjorde vi så lite som möjligt, vi var faktiskt helt utslitna allihop både mamma, jag och Daniel. Tog nya tag igår och var först på Acka för att döma en programridning. Ett 20-tal ekipage som red och vi diskuterade lite om vad som är viktigt i programmen och hur det blev genomfört etc. Jag tycker det är roligt för utöver papperet så får man också möjlighet att tillföra en dimension till i bedömningen. Jag hoppas att ryttarna var nöjda och lärde sig något på vägen.

Hem sedan och fikade lite och sedan sadlade jag upp häst nr 1, Rioja. Vilken dag hon hade igår. Det var ett sånt där pass när man inte vill sluta rida. Uppe i formen, taggad men koncentrerad och jobbade, jobbade, jobbade. Arbetade mycket med att behålla rymd i fram i tempoväxlingar, både i trav och galopp. Övergick sedan till lite samlande arbete med galoppslutor och bebispiruetter och la sedan till några byten. Det svåra är ff svårt:-) Men faktum är att emellanåt så känns det inte riktigt lika jobbigt för henne. Fina, fina hästen!

Tog sedan madame nr 2. Hon har varit så hiskeligt taggad ett tag men igår verkar det som om brunsten till slut lagt sig. Red på träns och vilket härligt pass det var. Lätt, mjuk, reglerbar, spänstig och över rygg. Tempoväxlingar, fokus på lätthet i fram och vara över rygg. Hon var verkligen suuper och dessutom på träns.

Sitter och tittar på snön som faller ner utanför fönstret och kände att jag ville återuppleva en härlig träningsmorgon i maj som bjöd på samma härliga känsla som igår.

Idag bjuder jag på Russin så får jag bjuda på Rioja imorgon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *