En vit jul

2011-12-23

Det verkar det som att det blir i alla fall trots att det blaskar. För mig spelar det faktiskt ingen större roll om det är snö eller inte då jag eg inte vill ha någon snö alls i år.

Jag gillar jul det vill jag i alla fall slå fast. Jag tycker om pyntandet, ljusen, pysslandet och maten. Det brukar ju också bli någon stund för att ligga och läsa eller titta på en film. Årets uppladdning kom lite av sig då jag blev så himla förkyld och sedan har jag i min tur lyckats smitta av mig på mina nära och kära så jag hoppas att de är ok under morgondagen. Det är ofrånkomligt att man inte tänker på jular som varit när man närmar sig årets slut och jularna har verkligen varit både upp och ner under åren måste jag säga. Det fanns några år när jag faktiskt inte alls uppskattade jul utan mest tyckte att det var besvärligt och längtade tills det var över. Så känner jag inte nu, kanske för att jag slutligen helt får bestämma själv över skeendet under julen, är det det som kallas att bli vuxen? :-).

Efter myshelgen jul så kommer ju nyår och det ska bli såååå roligt. God mat (har inte komponerat menyn än) och goda vänner och förhoppningsvis också lite raketer. Tycker det är roligt med fyrverkeri även om jag vet att det är en miljöbov och att många djur far illa när det smäller. Mina katter och hästar bryr sig inte nämnvärt om de gjorde det så skulle jag förstås undvika att smälla en endaste raket. Provade för något år sedan en sån där kinesisk lykta men det blåste och såg oroväckande länge ut som om den tänkte landa på ridhustaket istället för att eleganst och stilla lyfta och flyga iväg så jag tror jag struntar i dem i år.

Red lite med den förkylda kroppen igår. Bägge för att verkligen kolla om förkylningen tänker hålla sig borta. De kändes jättefina, det kanske är ”vila i form” som är tricket:-) Nej kanske inte men den här tiden så tror jag även att djuren är påverkade av den lilla ljusmängd som är så att det blivit lite si och så med träning verkar inte ha inverkat negativt i alla fall.

Nu kommer jag nog att ta mig en liten paus så jag passar på att önska alla

 EN RIKTIGT GOD JUL!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *