En vanlig dag

2013-02-06

Att skriva om en vanlig dag för Russinet känns lite grann som kossan Rosas dagbok om det är någon som minns den:-)Hon hade i alla fall ett rikt inre liv som gjorde att hon både var rockstjärna och annat.

”Den 10 november. Vaknade. Åt lite hö. Två strån som fanns kvar. Tittade på Majros. Hon stod kvar på sitt gamla ställe. Tittade på Örsvart. Hon stod kvar på sitt gamla ställe. Regnar ute. Blir mjölkad. Det känns ju rätt skönt. Så mockade dom. Fick mat. Åt. Blev mjölkad. Åt. Somnade.”

Jag hoppas och tror att Russinet också har ett rikt inre liv som gör att hon inte drabbas alltför mycket av tristess. Den som för tillfället är på sämst humör är faktiskt hennes lillasyster. Kan vara att hon saknar att vara ute tillsammans med storasyster, ja vem vet…

Russinets dag då ja frukost vid 6, därefter går övriga hästar ut vid 7-7.30. Stå på gången i solariet och bli av med alla lindor. Matte mockar och gör fint åt henne och hennes syster, sedan inträffar frukost nr 2 vid sådär 08.30. Vid 12 så byts sällskap inne och då ges det lunch och sedan är det mellis kl 14, vid 16 tiden kommer övriga kompisar in och då får man em mat och sedan är det solarie och rykt en stund och linda på alla ben igen och därefter in i återigen nymockad box. Sedan kommer alla inackorderingar och de pratar lite med henne och det är rörelse i stallet fram till 21 tiden. Därefter nattmat vid 22 och sedan börjar vi om igen. Ja lite kossan Rosa är det allt:-) Nu ska rutinen förändras något då matten har hyrt en maskin och ska behandla henne också 2 gånger per dag.

Russinet är SNÄLL och hon är DUKTIG! Som väl är så är det ff inget höjdarväder ute så att vara på stall och få mat ofta är nog inget hon lider av. Dock är hon otroligt sällskaplig och väldigt gosig samt nu är hon nog också lite bortskämd som det verkar men det får man när man är sjuk.

Riojan går bra pass men känns lite matt, hon har svårt att släppa till sin vänstersida och blir understundom tvärförbannad. Vet inte om det är något som stör henne eller om det bara är en utvecklingsfråga, det är ju det som är så svårt med djuren. Jag känner i alla fall inte riktigt igen henne just nu. Att hon har humör må vara en sak men hon brukar inte vara så ilsken. Nåväl jag gör som vanligt, tränar på till dess att ev problem visar sig. Ska ta ut Humpen en stund under veckan också och fortsätta vår inte alltför avancerade ridning på honom, men det är roligt!

Nu väntar dagens arbete!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *