En späckad helg

2012-08-20

Ja så var den här helgen till ända. Den gick fort och mycket trevligt hanns med. I lördags var vi på Tuthammaren och hade Kickoff med div 1 laget. Jättetrevligt att träffa alla avsuttet och hinna prata en del. Vi åt god lunch som Åsa så förnämligt fixat och sedan pratade vi lite om bedömning och vad som är viktigt att tänka på i MsvB. Därefter var det några som red programridning och jag dömde och de andra satt med och lyssnade och kommenterade. Lite diskussioner och funderingar och totalt sett väldigt givande och trevligt. Nu hoppas vi att inga fler hästar eller människor tänker bli skadade eller sjuka innan helgen för då blir det tufft att få ihop två lag.

Söndag, vaknade vi 6 och fodrade hästarna. Regnet vräkte ner så jag tänkte måtte det inte bli ett Håbo idag. Men regnet slutade och vi gav oss av mot Krylbo. Jag hade ju anmält Rioja dit för att hon skulle debutera MsvB4 men då hon står gipsad så fick Russin bli hennes stand in. Ett bra tillfälle för mig att arbeta med min ”nya” ridning. Hon var väldigt spänd på framridningen men fick henne att fokusera så att hon spände av till slut. Runt banan var det ganska stökigt och när vi skulle rida runt så blev hon väldigt spänd för en skugga ifrån ett betongfundament. Jag samlade ihop mig och körde i sporrarna för att få uppmärksamhet och för första gången på länge så valde hon att hörsamma det istället för att på Russin sätt ställa sig på bakbenen när det blir för mycket.

Red in och fick till uppridningen, ut i första öppnan och jag tror att jag själv spänner till något i den så den blev inte så bra som den kan, suck, in i slutan och upptäcker då att C står helt snett varpå jag får bestämma mig snabbt för vilken linje jag ska rida på,. Mellantraven ok, halt och ryggning inget paradnummer, mellantrav ok, vänsteröppna bättre än höger, slutan lite vinglig början. Skritten helt ok och likaså piruetterna. Ökad skritt mycket bra med avspänning och energi, fattning ok, enkelt byte slarvigt, bytet bra, mellangaloppen lite återhållen, förvända ok och bytet bra, enkelt byte slarvigt igen! Bytet luftigt och bra och mellangaloppen lite bättre, tappade stångtygeln och bytet bra:-). Ökade galoppen ok men bytte i upptaget och avslutande ökade traven och uppridningen blev ganska bra även om hon då började bli lite stark. Ja så var det och jag var ganska nöjd. Tycker att jag fick till bytena fint och verkligen kunde rida och få henne mer på hjälperna utan att bli stark i hela galoppen. Det jag verkar få betala för lydnaden är lite bärighet men det får vara så för utan lydnad går det inte! Lite snål bedömning kan tyckas men mitt mål var ju att ta ett kval till och det gjorde vi. Vet inte om hon hamnade lite lågt ifrån början, jag brukar tycka när jag dömer att jag gärna vill ha ett riktigt bra ekipage som det första ekipaget för att sätta skalan kanske är det så för de flesta. Nu fick hon ett ganska svagt ekipage som första ekipage så möjligen hamnade hon lite lågt. Jag trodde inte procenten skulle räcka till någon placering men låg 2a i princip hela klassen till det var två kvar då åkte jag ner till 3e plats. Så oavsett hur bedömningen var så tror jag att den var konsekvent.

Lilla hjärtehästen har ont i sin tass. Vet kommer ut ikväll för att gipsa om för jag tror inte att jag gjort ett tillräckligt bra jobb med det. Speciellt då hon är så känslig i fötterna, vi får se om det blir bättre.

Lite bilder från gårdagen och som Anki efterlyste, bild på min nya hjälm!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *