En solskenshistoria

2014-03-14

Mars har verkligen varit en solskenshistoria så här långt och man kan ju bara njuuuta av solen. Det har hästarna gjort också, tyckt det är jätteskönt att stå i solen utan täcken. Humpes knä som varit en följetong verkar nu ha antagit normal form igen så jag gör ett nytt försök att sätta igång. Lite osäkert om jag vill ta ut honom för Wieger i helgen då han gått så lite innan. Vi får se. Rioja hade ju något konstigt i munnen förra helgen men det verkade självläka och hon är som vanligt. Jag har fått fodra på henne en hel del, ger henne faktiskt riktigt mycket mat nu då jag tycker att hon är i tunnaste laget. Russinet är ganska lätt och fin i kroppen nu och det märks när jag rider. Hon är lätt, lätt och gör fina piruetter och har lätt för samling. Det är säkert så att det är lättare när man har några kilo mindre att bära på. När det gäller henne så är det lite svårt då hon alltid ser ”rund” ut. Dvs hennes mage sticker ut framifrån och ser ganska välmående ut men om man känner på henne så finns inte så mycket fett kvar och ser man henne från sidan så har buken dragits upp mycket. Det gäller att passa så att man inte tar bort för mycket så de börjar äta muskler.

Jag blev så glad i veckan då jag fick tag i mer av Riojas foder. Det var lite osäkert om jag skulle klara mig fram till skörd men nu fanns det extra så då kan jag fodra på ordentligt och inte behöva blanda med något annat foder. Hon har också börjat få lite proteintillskott, med betoning på lite ca 150 gr per dag. Det är kanske inte så mycket att skriva hem om men hon tycker om det och blir glad så det är väl viktigast.

Annars har det varit en produktiv dag. Var uppe tidigt i morse (som alla morgnar), fixade stallet, städade och sedan arbete. Nu är det dags att ta in djuren och sedan rida så är det kväller.

Veckan flög liksom iväg, har haft en massa saker och kontakter för mig som ser bra ut för framtiden. Så beslutet jag tog i mitten av februari var helt rätt och jag känner mig lite så där lustigt fri, vet inte om det beror på vädret eller om det helt enkelt är en kombination av beslut, vår och väder. Hur som helst det känns bra och då kan man väl inte begära mer:-)

Nu säger jag bara ”Thank god it´s friday”!

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *