En riktig fegis!

2012-01-31

Visst är jag en riktig fegis. Blev idag i alla fall och det är inte så vanligt. Jag brukar inte fega ur i ridningen men faktum är att jag gjorde det idag. Och vet ni, det var inte Russinet utan det var RIoja:-) Ja jag har hunnit med 2 45 minuters pass innan kl 9 på mina tjejer. Lite segt på morgonen men när man väl kommit upp så går det bra och då är det väldigt skönt att ”ha det gjort” på morgonen. Russinet har som vanligt käkat taggtråd. Hon är verkligen helt vild för tillfället. Fräsig att rida men en riktig yrhätta, jag får verkligen hoppas att det går över något inom den närmaste månaden. Hon frustar och darrar som värsta vildhästen men hon går bra, det gör hon.

Riojan sen, ja hon hade fått något av Russinets foder idag det tror jag. Pigg som attan och härlig att rida. Jag måste ju komma igång med bytesträning och eftersom jag rider henne så sällan så gäller det att jag passar på när jag sitter upp. Höger till vänster går riktigt bra. Vi gjorde det på diagonal idag och ifrån galoppsluta och ifrån förvänd och hon bytte rent och okomplicerat. Vänster till höger däremot har hon inte riktigt hitta balansen och då blir hon ganska upprörd. Gjorde det första med ett ”hopp” och kom igenom i alla fall, laddade till nästa så hon gjorde någon hoppiskuttsnurr. Då var det nära ska jag säga, jag brukar berömma mig med att ha bra balans och reaktioner men nu var det riktigt nära att jag fått käka ridhusbotten. När hon gjorde sin ”konst” så kände och hörde jag hur det krasade i nacken och inte på något bra sätt utan det gjorde riktigt ont. Då kände jag att jag kanske skulle lägga ner detta för dagen, jag provade ett till som inte blev så bra men heller inte så galet som det förra och sedan slutade jag. Det är verkligen inte likt mig men jag tror att jag vill sätta i kandaret för att få lite bättre koll när hon beter sig åt det hållet. Att ramla av är verkligen inte något alternativ. Så hon kanske blir lite kränkt av övningen när hon inte riktigt hittar balansen, hon är ju ändå ett sto och ni vet ju vad jag är bäst på:-)….

I övrigt var hon fantastiskt fin i passet, skolorna är ff plättlätta och allting annat också faktiskt, det är extra lätt när hon är så taggad som idag för då gör hon ju allt själv och jag sitter mest ovanpå och försöker låta bli att störa. Ja fina tjejer är det.

Helgen for förbi och jag hade en arbetsfri helg för första gången på jag vet inte hur länge. Det hade till följd att jag under gårdagen var så trött att jag nog hade kunnat stå och sova. Det kan ju inte vara nyttigt att gå ner i tempo så att man känner hur trött man är. Vet inte om jag verkligen ska prova det igen under våren:-)

Det verkar som att det finns ett 10-tal personer som är intresserade av ”Yoga för ryttare”. Vi kommer att genomföra det som en avsutten aktivitet i Uppsala Dressyrsällskap och är det någon som är sugen att prova så är ni välkomna att skicka ett mail till mig på anette.simson@ddp.se. Jag ska prata med Yoga läraren och se när vi skulle kunna få till det. Tanken är att man går en genomgång på 2-3 timmar och sedan tränar man själv, får lite övningar till häst och har en uppföljningsgång. Kan vara bra att få lite fler verktyg inför tävlingssäsongen att hitta balans och avslappning.

Nu ska jag inte slappna av utan jag ska jobba som bara den och ikväll är det kommittémöte.

Ha en fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *