En massa tävlande

2012-08-27

Ja så har helgen avlöpt med två starter i dagar två. Lite ovanligt för mig som har fullt sjå att orka tävla en dag. Lördagen var det första omgången i div 1 i Enköping. I framridningsklassen gick det jättebra för UDS ekipage och roligast var nog Andreas 68% på sin lydiga Matz. Det gav ett domarhjärta hopp om att teknik ändå lönar sig! I MsvB4 som då var lagklassen var det nog lite si och så med att teknik lönar sig och jag kommer nu som fortsättningsvis att ha svårt att förstå att man verkligen kan få höga procent i just MsvB när man inte klarar det som är signifikant för klassen dvs galoppombyten! Alla andra rörelser är ju att jämställa med MsvC så på något sätt måste ändå galoppombyten vara avgörande. Gjorde ett räkneexempel på en bedömning när jag kom hem och kunde konstatera att om ett ekipage har 4or på samtliga orena byten också då måste få 4 på lösgjordhet samt max 5 på ryttaren, om den ryttaren då har 8or på alla andra bedömningsgrupper( händer mycket sällan) så kan den komma upp i 67%. Jag tror att det är få som var på tävlingen som hade 8or på allt förutom byten, lösgjordhet och ryttare så jag tvivlar på att man bedömer bytesmissar speciellt hårt. Detta är och förblir min akilleshäl så det på något sätt visar att det eg inte lönar sig speciellt att vara tekniskt duktig, lätta framben oavsett teknik belönas helt enkelt mer, suck.

Russinet då, jag hon var inte riktigt med mig på framridningen, lite lös i magen, gick och klämde lite men kom ändå igång. Väl inne på banan så spände hon till sin högersida något grymt. Jag lyckades ändå på något sätt få henne att ge efter och hon var lydig igenom programmet och gjorde det hon skulle. Vill ha mer lätthet och hon sjönk i framdelen i galoppen så känslan var så där. Var precis utanför placering och laget kom trea med minsta möjliga marginal till tvåan denna gång.

Söndagen var det en planerad start i Rimbo, en MsvB5, kändes jätteroligt att få rida den klassen igen för det har jag bara gjort två gånger tidigare. Senast i våras i Botkyrka då allt var katastrof och hon inte ville något, visade sig sedan att det var ryggen som spökade så jag räknar bort det bottennappet. När gårdagen kom och regnet stod som spön i backen så var jag sååååå nära att stryka mig. Samlade ändå ihop mig och gav oss iväg. Ingen som helst tävlingskänsla i kroppen, regnet öste ner när vi kom till Rimbo och jag var fortsättningsvis väldigt nära att vända och åka hem. Eller som jag sa i sekretariatet – Jag tävlar inte i sånt här väder!. De tittade konstigt på mig vilket jag kan förstå. Gick ner till transporten igen och väl där så hade det slutat regna. Lastade ur och satte upp och DÅ KOM SOLEN! Solen sken hela framridningen och jag hade en mycket bättre känsla, ff lite ”tryckande” på Russin men jag försökte ignorera det. In i collect och där skrittade jag mest. Väl inne på banan så spände hon till lite i sin högersida vilket hon brukar göra men jag koncentrerade mig på att rida henne och inte hålla henne för mycket utan lätta av och vara låg i handen och se, där kom känslan. Hon började koppla av och kändes ridbar. Blev lite vingligt i någon öppna men galoppen var fantastiskt rolig att rida. Hon var ihop och uppe och ganska lätt i handen. Bytena satt som en smäck förutom ett då jag blev sen med hjälpen. Serien blev lugn och rak, den enda del som inte var så bra var sista uppridningen där det blev någon form av cowboysrace in på medellinjen:-). Var så himla nöjd och glad när jag ridit och kände att det var den bästa MsvB vi ridit, känslan sa 65-66 procent men jag vet också att jag inte får några gratispoäng av denna domare så vi fick 63,5. För dagen hade det egentligen inte spelat någon roll vad jag hade fått för poäng då jag hade så himla bra känsla. Procenten räckte i alla fall till en 7e plats så jag slapp vara den snöpligt första utanför placeringen igår också.

Vad har annars gjorts under helgen? Jo Rioja har fått på sig en sko. Hon är äntligen lite bättre men får Metacam en sväng till då hon ff har en blödning och tillika inflammation i hoven. Lite smärtlindring och tid så ska det förhoppningsvis läka ut. Micke kommer igen i nästa vecka så ska vi sko om resten av henne och se hur hon verkar. Hovis skavde av lite på lille Hummus skeva fot också och vips så hade han rätat upp sig ca 30% och såg rätt bekväm ut med det. Vi avvaktar mer manipulering med honom och kommer nog att sätta på lätta aluminiumskor i början av oktober.

Wiegerträning idag. Både jag och Russin var ganska möra efter helgen. Electric, electric, don´t brake! Känns det igen kanske? Ja supertrav kan hon få, problemet är bara att jag kan ju inte göra något i den traven annat än att trava framåt. Men efter vad jag såg i MsvB4 så kanske det är det jag hädanefter ska satsa på, teknik verkar ju ändå inte löna sig:-). Jag har ganska mycket galopparbete bakom oss nu och det är nog dax att ta tag i traven igen. Dock ska både hon och jag vila imorgon  så det får bli onsdag tidigast. Roligt att vara igång med Wieger igen, han kan i alla fall se till att sätta lite sprätt på såväl hästar som ryttare vilket sannerligen behövs efter någon månad med eget fnulande.

Nu ska jag göra lite annat som blivit liggande under helgen så jag säger bara – SUSS GOTT!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *