En limmad version

2014-06-26

Ja lilla Humpen har ju försökt varianten ”jag tar av mig skorna och tar sommarlov” men se det ställde inte matten upp på! Förvisso älskar jag mina djur över allt annat men häromdagen så var de trots det ganska billiga. Russinet får ju nu gå ute hela dagar med sin syster yster och det går fint. De strosar så fint i hagen och är lugna och hennes ben ser faktiskt bättre och bättre ut och framförallt efter utevistelse så jag tror att det är rätt medicin.

Häromdagen ja, det var ju regnigt och dant så vi lät dem gå på gruset och inte gå och halka och ta av sig skor i sommarhagar. Så vid intaget så står Riojan och Russin vid vattnet och ser lugna ut. När matten sedan närmar sig grinden förvandlas en av hennes hästar (gissa vem) till ett ohanterat monster på ca 1,7 år! Jag får på henne grimman och hon står och ömsom vibrerar vid grinden, ömsom gör små utfall som om hon tänkte spränga den. Vi hade då lite delade meningar om hur det skulle gå till. Till slut när hon inte vibrerade och gjorde utfall så öppnade jag grinden och UT HOPPAR min icke hanterbara 17-åriga ridhäst! Jag stod lite för långt ifrån för att sätta tillbaka grinden varpå jag ser Rioja likt Rabalder (en hund som fnissade på sommarlovsprogrammen för 100 år sedan) smyyyga ut genom hålet och mot gräsplätten mellan hagarna. Nåväl in med Russin och ut och jaga Rioja (som inte var särskilt upphetsad). Hon strosade fram till Fighter och hingstbrölade på honom och därefter till de andra killarna och gjorde likadant. Till slut fick jag fånga in henne också och in i boxen. Ut och hämta nästa. Humpens högra framfot såg då lite konstig ut och jag trodde att han ev hade sjunkit ner i gruset. Men som det visade sig så hade han tagit av sig sin högra framsko IGEN! Så nu var där inte mycket hov kvar att spika i. SUCK och MEGASUCK. Som hästägare blir man ibland lite trött på sina djur.

Hur som helst så var min hovslagare här idag och nu har han fått limskor på sina framfötter så får vi se hur han ska lyckas med konststycket att ta sig ur dem. Matten hade tänkt att sommarlov kommer att inträffa ganska precis v28 och inte tidigare än så. Just nu skulle i och för sig v28 kunna få inträffa redan nästa vecka men eftersom det inte är fallet så har jag lyckats fylla även min första semestervecka med arbete.

Jag insåg att jag inte har skrivit speciellt mycket om mitt arbete men jag kan i alla fall konstatera att jag är lyckligt lottad för jag har så många stimulerande uppdrag. Lite kluriga, utvecklande och tillsammans med trevliga kunder. Det bara slog mig så där idag när jag satt i bilen. Trots det tycker jag ändå att det ska bli skönt med semester och framförallt att få möjligheten att åka bort en stund.

För att runda av det hela kan jag nu säga att jag hoppas att alla skor sitter hela skoperioden denna gång så även min (mina) hovslagare får välförtjänt semester!

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *